09 20 okt. '24
1981 - Bertrand Tavernier - Guest book

8e Internationaal Filmgebeuren Gent 1981

Het 8ste Internationaal Filmgebeuren vindt voor het eerste niet langer plaats in januari maar in het najaar: van 13 tot en met 22 november 1981. De openingsfilm is Coup de Torchon van de legendarische Franse cineast en übercinefiel Bertrand Tavernier, die als een van de eerste grote internationale gasten hiervoor ook afzakte naar Gent.

In 1981 werden voor het eerste films in avant-première voorgesteld. Het festival organiseert tijdens deze editie mini tributes, opgedragen aan de Amerikaanse documentairefilmmakers Leo Hurwitz en Les Blank en de Duitse filmregisseur Robert Van Ackeren. Er worden nieuwe muziekfilms vertoond, zoals o.a. Rude Boy over The Clash en Rust Never Sleeps, een film over en ook gemaakt door Neil Young, onder de schuilnaam Bernard Shakey. Verder introduceert het Filmgebeuren kinder- en jeugdfilms en is er het Belgisch Filmvenster, dat het publiek ook wou laten kennismaken met films van Belgische filmmakers, zoals La Mémoire Fertile van Michel Khleifi en Maria Danneels of het leven dat we droomden of zoiets… van Robbe De Hert.

Andere edities

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?