10 21 okt. '23
20201015 FFG2020 Jeroen Willems 010

Educatie

Filmtaal, beeldvorming en -geletterdheid zijn niet te onderschatten tools in onze maatschappij. Film Fest Gent zorgt daarom elk jaar voor een uitgebreid educatief aanbod voor alle leeftijden.
Kidsproof

Kidsproof

In het filmprogramma van Film Fest Gent is er altijd een belangrijk plaatsje weggelegd voor de festivalsectie Kidsproof. Daarin schuilen op maat gemaakte films voor de (aller)kleinsten, voor de filmmakers van morgen en voor de hele familie. We kijken vooral uit naar onze twee evenementen: Kidsproof Zondag en het Kidsproof Gala, waar jong en oud verwelkomd worden in de wereld van de film!

20181011 FF Gent 2018 Jeroen Willems 435

Schoolvoorstellingen

Met je klas of school naar Film Fest Gent? Dat kan, want elke editie is er een boeiende reeks schoolvertoningen. Zowel kleuterklassen, het lager als het middelbaar onderwijs kunnen genieten van films met een extra educatieve insteek. Een enthousiaste presentator leidt steeds de film in. En ook nadien is er een nagesprek op jongerenmaat of activiteit die aansluit bij de film. Per film zorgt FFG voor een handige lesmap zodat er ook in de klas volop voorbereid en nagepraat kan worden.

20201015 FFG2020 Jeroen Willems 026

Dag van de Leerkracht

Film Fest Gent organiseert in samenwerking met Onderwijscentrum Gent en JEF elk jaar een inspiratiedag voor leerkrachten. Tijdens workshops en talks krijgen deelnemers concrete instrumenten aangereikt om creatief om te gaan met beeld- en filmmateriaal in de klas en worden ze gestimuleerd om methodieken uit te wisselen.

  • IMG 5754 web c Michiel Devijver
  • IMG 1243 web c Michiel Devijver
  • IMG 5795 web c Michiel Devijver
  • IMG 6263 druk c Michiel Devijver
  • Glitter & glamour

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?