09 20 okt. '24
Kidsproof Gala 18

Educatie

Filmtaal, beeldvorming en -geletterdheid zijn niet te onderschatten tools in onze maatschappij. Film Fest Gent zorgt daarom elk jaar voor een uitgebreid educatief aanbod voor alle leeftijden.
IMG 5738 web c Michiel Devijver

Schoolvoorstellingen

Met je klas of school naar Film Fest Gent 2024? Dat kan, want elke editie is er een boeiende reeks schoolvertoningen. Zowel kleuterklassen, het lager als het middelbaar onderwijs kunnen genieten van films met een extra educatieve insteek. Tijdens het festival is er ook een NT2-voorstelling voor OKAN-klassen. Een enthousiaste presentator leidt steeds de film in. En ook nadien is er een nagesprek op jongerenmaat of activiteit die aansluit bij de film. Per film zorgt FFG voor een handige lesmap zodat er ook in de klas volop voorbereid en nagepraat kan worden. Naast de schoolvoorstellingen vallen er nog heel wat events te beleven, waaronder Generations On Tour.

Dag van de leerkracht© Arthur Dockx

Dag van de Leerkracht

Elk jaar organiseert Film Fest Gent in samenwerking met JEF de Dag van de leerkracht. Tijdens deze inspiratiedag krijg je heel wat best practices aangereikt om op een creatieve manier film te gebruiken om media- en filmwijze vaardigheden te stimuleren bij je leerlingen.

IMG 0663 druk c Michiel Devijver

Generations On Tour

Generations On Tour brengt verschillende leeftijden samen in een intergenerationeel filmcafé. Eerst gaan jong en minder jong, klassen en 65-plussers, samen naar de film. Daarna volgt een wederzijdse kennismaking in het Film Fest Café waar ze aan verschillende tafels in gesprek gaan over de film.

De filmtitel wordt bekendgemaakt in september. Interesse? Stuur een mail naar educatie@filmfestival.be.
Een samenwerking tussen Sphinx Cinema, Film Fest Gent & Stad Gent.

Kidsproof Zondag c Michiel Devijver18

Kidsproof

In het filmprogramma van Film Fest Gent is er altijd een belangrijk plaatsje weggelegd voor de festivalsectie Kidsproof. Daarin schuilen op maat gemaakte films voor de (aller)kleinsten, voor de filmmakers van morgen en voor de hele familie. We kijken vooral uit naar onze twee evenementen: Kidsproof Zondag en het Kidsproof Gala, waar jong en oud verwelkomd worden in de wereld van de film!

  • IMG 5754 web c Michiel Devijver
  • IMG 1243 web c Michiel Devijver
  • IMG 5795 web c Michiel Devijver
  • IMG 6263 druk c Michiel Devijver
  • Glitter & glamour

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?