20200918 FFG2020 Jeroen Willems 004

Over Film Fest Gent

Film Fest Gent is het grootste filmfestival van België en programmeert elk jaar ruim 100 films en kortfilms. Het festival sluit traditioneel af met de uitreiking van de vermaarde World Soundtrack Awards.

Als generalistisch festival presenteert Film Fest Gent het beste van alle genres en brengt het festival het brede publiek samen voor een sterke, collectieve beleving in een sfeer die uitnodigt tot gesprek, met andere filmliefhebbers, maar ook met filmtalent. Film Fest Gent is er immers ook voor de filmmakers en, gezien de focus op filmmuziek, de filmcomponisten.

Film Fest Gent is een tiendaags feest van de cinematografie in al haar aspecten, een ode aan de film waarop wij iedereen graag uitnodigen.

Marijke Vandebuerie
"Een goede film op groot scherm bekijken, is een niet te missen ervaring. Als grootste internationaal filmfestival van België wil Film Fest Gent de liefde voor de zevende kunst uitdragen naar een zo groot mogelijk publiek."
Marijke Vandebuerie Algemeen directeur

Sinds de start van het festival - in 1974 - is de filmwereld continu in evolutie en volgt het festival de vele trends en vernieuwingen. Al die tijd is Film Fest Gent trouw gebleven aan de doelstellingen van die eerste editie: bijzonder sterk en relevante films, die geen of nauwelijks een kans krijgen in het reguliere aanbod, tonen aan het publiek. Die selectie wordt aangevuld met een reeks avant-premières van spraakmakende films die de maanden nadien in de Belgische zalen komen. Van pure cinefiele pareltjes tot bredere publieksfilms.

Wim De Witte
"In een wereld met een overvloed aan beelden wil Film Fest Gent vandaag meer dan ooit voor het publiek een gids zijn doorheen de jungle van filmtitels."
Wim De Witte Programmadirecteur

Dezelfde mix van bekende en te ontdekken namen vind je ook terug in het muziekprogramma. Met deze focus op filmmuziek wist het festival zich internationaal op de kaart te zetten, en groeide het de laatste jaren uit tot hét trefpunt voor het Belgische en internationale film- en filmmuziekberoep.