10 21 okt. '23
IMG 6942 web c Michiel Devijver

Praktisch

Om je bezoek aan Film Fest Gent zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, vind je hier alle praktische info in verband met ticketverkoop en bereikbaarheid & toegankelijkheid.

Tickets

Je kan tickets kopen aan de balie van onze box office 'Tickets Gent'. Tijdens het festival kan je ook tickets kopen bij alle festivallocaties. De prijs van een ticket is afhankelijk van het voorstellingsuur, eventueel reductietarief of het gebruik van een rittenkaart.

bus Le Ciel Flamand

Bereikbaarheid & toegankelijkheid

Het hart van Film Fest Gent bevindt zich in en rond Kinepolis Gent, maar ook in verschillende zalen in het stadscentrum vinden vertoningen plaats. Alle festivallocaties zijn vlot bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto. De meeste festivallocaties zijn toegankelijk met een rolstoel.

In groep naar Film Fest Gent

Niets fijner dan in goed gezelschap genieten van film. Bij Film Fest Gent kan je terecht voor een sfeervolle groepsuitstap met familie, vrienden of je vereniging. De kans is groot dat je binnen onze selectie van meer dan 113 langspeelfilms en 44 kortfilms, de juiste film vindt voor je groep. In het Film Fest Café kan je terecht voor een drankje, hapje en om gezellig na te praten.

film fest café© Michiel Devijver

Film Fest Café & restaurants

In het Film Fest Café verrijken we je filmbabbels graag met een heerlijk hapje en een breed scala aan drankjes. Bovendien kan je er terecht voor heel wat interessante talks en ontmoetingen. Wil je graag je filmavond uitbreiden met een etentje? Dan hebben we enkele excellente restauranttips voor je!

donkey republic girls on bikes

Duurzaam festivalbezoek

Film Fest Gent organiseert een tiendaags festival en is zich bewust van de ecologische impact daarvan. We vertonen zo’n 150 films tijdens ruim 400 voorstellingen, we halen filmtalent van over de hele wereld naar Gent en we brengen veel publiek op de been. Dat brengt onvermijdelijk een CO²-uitstoot met zich mee. We leveren vandaag al inspanningen om onze voetafdruk zo laag mogelijk te houden en onze maatschappelijke impact zo groot mogelijk, en we streven naar meer. Verduurzaam je mee?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?