08 19 okt. '24
IMG 2714 druk c Michiel Devijver

Pers & Filmprofessionals

Zowel nationaal als internationaal vervult Film Fest Gent ook een belangrijke rol voor de film- en filmmuzieksector. Het industry programma is een trefpunt voor het Belgische en internationale film- en filmmuziekberoep. Het festival vestigt ook (internationale) aandacht op het Belgische film- en filmmuziektalent. Met een festivalaccreditatie kan je alle industry events vanop de eerste rij meemaken. Vanaf augustus kan je zo'n accreditatie aanvragen.
tijmen govaerts myffg© Michiel Devijver

Maak een profiel op MyFFG

Ben je een persmedewerker, filmprofessional of filmstudent? Dan kan je een Professional of Pers account aanmaken op MyFFG. Via de persoonlijke MyFFG-omgeving kan je je accreditatie aanvragen en is dichtbij het festival ook andere nuttige informatie te raadplegen, zoals het overzicht van de persvisies, de aanwezigheidslijst met geaccrediteerden, de interviewmogelijkheden, je favoriete filmvertoningen, je persoonlijke festivalplanning, filmfoto's en de rodeloperoverzichten.

Accreditaties

Accreditatieaanvragen voor professionals, pers en filmstudenten gebeuren via de MyFFG-omgeving.

Prof en Pers

Journalisten en filmprofessionals kunnen zich accrediteren voor het festival vanaf 1 augustus. Om een accreditatie aan te vragen heb je een Professional of Pers MyFFG-account nodig. Filmprofessionals registreren zich als Professional, journalisten en persmedewerkers als Pers. Na registratie kan je binnen de MyFFG-omgeving via Professional of Pers je accreditatie aanvragen.

Filmstudent

Als filmstudent van KASK, LUCA School of Arts C-mine, LUCA School of Arts Narafi, LUCA School of Arts Sint-Lukas of RITCS kan je een accreditatie aanvragen voor Film Fest Gent. Vanaf 16 september 2024 kan je via je persoonlijke MyFFG-account je accreditatie aanvragen om de 50ste editie van Film Fest Gent bij te wonen.

kortfilm student© Michiel Devijver

Film indienen

Vanaf januari 2024 kan je je film indienen voor de 51ste editie van Film Fest Gent.

De deadline voor Belgische studentenkortfilms (alle films gemaakt aan één van de officiële Belgische filmscholen) is september 2024. Stuur je online screener naar eindwerken@filmfestival.be. Er is geen inschrijvingsgeld nodig voor deze studentenaanvragen.

kfs mailing nieuwsbrief© Jeroen Willems

Nieuwsbrieven en mailings

Om op de hoogte te blijven van belangrijke persinformatie of sectorberichten van Film Fest Gent kan je intekenen op onze persmailing of industry nieuwsbrief.

Persverantwoordelijke

Heb je een vraag als journalist? Je kan contact opnemen met persverantwoordelijke Kim Verthé (+32 (0)9 24 28 071 of +32 (0)494 33 42 84).

Kim Verthé

Kim Verthé

Pers & Communicatie

Programmateam

Heb je een vraag voor ons programmateam? Je steeds contact opnemen met programmamedewerker Michiel Philippaerts (+32 (0)9 242 80 76).

IMG 20210902 WA0016

Michiel Philippaerts

Programmator & Kortfilmcoördinator

Schrijf je in op onze industry nieuwsbrief

Ben je een filmprofessional en wil je nieuws ontvangen over het festival, het indienen van films, onze awards, talks & masterclasses en accreditaties?