12 23 okt. '21
Imge Özbilge, Sine Özbile, FFG 2020

Pers & Filmprofessionals

Zowel nationaal als internationaal vervult Film Fest Gent ook een belangrijke rol voor de film- en filmmuzieksector. Het industry programma is een trefpunt voor het Belgische en internationale film- en filmmuziekberoep. Het festival vestigt ook (internationale) aandacht op het Belgische film- en filmmuziektalent. Met een festivalaccreditatie kan je alle industry events vanop de eerste rij meemaken. Vanaf augustus kan je zo'n accreditatie aanvragen.

MyFFG voor Prof en Pers

Ben je een persmedewerker of filmprofessional? Dan kan je een Professional of Pers account aanmaken op MyFFG.

Accreditaties

Journalisten en filmprofessionals kunnen zich accrediteren voor het festival vanaf augustus. Om een accreditatie aan te vragen heb je een Professional of Pers MyFFG-account nodig. Filmprofessionals registreren zich als Professional, journalisten en persmedewerkers als Pers. Na registratie kan je binnen de MyFFG-omgeving via Professional of Pers je accreditatie aanvragen.

In de persoonlijke MyFFG-omgeving is dichtbij het festival ook andere nuttige informatie te raadplegen, zoals het overzicht van de persvisies, de interviewmogelijkheden, filmfoto's en de rode loperoverzichten.

Registreer je hier

Nieuwsbrieven en mailings

Om op de hoogte te blijven van belangrijke persinformatie of sectorberichten van Film Fest Gent kan je intekenen op onze persmailing of industry nieuwsbrief.

Heb je een vraag als journalist? Je kan steeds mailen naar persverantwoordelijke Kim Verthé (+32 494 33 42 84)

Inschrijven op de perslijst

Film indienen

De 48ste editie van Film Fest Gent loopt van 12 tot en met 23 oktober 2021. De deadline voor het insturen van films was 1 augustus 2021.

De deadline voor Belgische studentenkortfilms (alle films gemaakt aan een van de erkende Belgische filmscholen) is vrijdag 10 september 2021. Stuur een online link naar eindwerken@filmfestival.be. Studenten hoeven ook geen entry fee te betalen.

Elk jaar stelt het festival zo'n 100 langspeelfilms en 50 kortfilms van over de gehele wereld voor. Alle films worden minstens in een Belgische première voorgesteld. Het festival is een competitief festival, met als thema de impact van muziek op film. Elk jaar dingen een twaalftal (maximum vijftien) langspeelfilms mee naar twee prijzen. De deelnemende films worden bekeken door een internationale professionele jury, die volgende prijzen uitreikt:

  • De Grand Prix voor Beste Film
  • De Georges Delerue Award voor Beste Muziek of Sound Design

Voor kortfilms is er een Internationale kortfilmcompetitie (max. 30 minuten) en een voor Belgische studentenkortfilms (max 30 minuten). Bovendien is er ook een niet-competitief programma van internationale kortfilms. Voor deze selectie zijn er geen beperkingen qua herkomst of duur van de film.

Het 48ste Film Fest Gent zal opnieuw een ruime selectie films van over de gehele wereld voorstellen. De focus ligt voornamelijk op fictiefilms (lange en korte) en in mindere mate op documentaire (met als voornaamste invalshoek muziek of filmgerelateerde thema's). Animatiefilm komt ook aan bod.

Indienen voor de 49ste editie van het filmfestival dat in oktober 2022 zal plaatsvinden kan vanaf november 2021.

Een inschrijving is slechts volledig bij betaling van de entry fee.

Tot 31 mei kan dat aan het voordelige early bird tarief.

  • Entry fee kortfilms (max. 30 minuten) : €20 per titel
  • Entry fee middenlange films (31 tem. 69 minuten): €30 per titel
  • Entry fee langspeelfilms (vanaf 70 minuten): €50 per titel

Vanaf 1 juni bedraagt de entry fee:

  • Entry fee kortfilms (max. 30 minuten) : €30 per titel
  • Entry fee middenlange films (31 tem. 69 minuten): €40 per titel
  • Entry fee langspeelfilms (vanaf 70 minuten): €75 per titel

Enkel films die niet eerder in België vertoond werden, zullen in aanmerking komen voor een eventuele selectie.

Een email met de beslissing van het programmacomité zal zo snel als mogelijk verstuurd worden naar een door jou opgegeven adres. De inschrijving van een film impliceert de kennis en aanvaarding van het reglement.

Schrijf je in op onze industry nieuwsbrief

Ben je een filmprofessional en wil je nieuws ontvangen over het festival, het indienen van films, onze awards, talks & masterclasses en accreditaties?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.