11 22 okt. '22
Talkies Film Fest Café Filmkritiek

Film Fest Gent Talkies

Film Fest Gent heeft zijn eigen talkshow. Maandelijks nodigen we jou uit voor een inspirerend gesprek over film. Gasten uit de brede film- en kunstwereld praten met filmkenner Patrick Duynslaegher over films die hun werk en leven beïnvloeden.

FFG Talkies | Alain Platel | 02.06

Op 2 juni verklapt choreograaf en regisseur Alain Platel ons in de FFG Talkies welke films hem inspireren en uitdagen. Alain Platel presenteerde op FFG2021 nog zijn documentaire Why We Fight?, waarin hij samen met fotograaf-videast Mirjam Devriendt zoekt naar de wortels van geweld. Bij het grote publiek is Alain Platel vooral gekend om zijn unieke en universele creaties, vaak een bijzondere mix van hedendaagse dans, teksttheater en muziek. In 1984 richtte hij les ballets C de la B op, een artistiek gezelschap dat sindsdien de uitvalsbasis voor zijn werk werd. Les ballets valt niet zomaar onder één noemer te brengen, en maakt zich kenbaar onder het motto: ‘deze dans is van de wereld en de wereld is van iedereen’. Sinds het seizoen 2017-2018 is Alain Platel ook betrokken bij P.U.L.S. (Project for Upcoming Artists for the Large Stage). In 2022 voert Platel ook zijn succesvoorstelling C(H)OEURS opnieuw op, waarin hij met de dansers, het koor en het orkest van Opera Ballet Vlaanderen onderzoekt hoe de wereld er anno 2022 uitziet.

De Talkies met Alain Platel vindt plaats in Bibliotheek De Krook (Miriam Makebaplein 1, Gent) op donderdag 2 juni 2022 van 19:30 tot 20:30.

Gratis mits reservatie

Reserveer nu
FFG Talkies Alain Platel Banner
TALKIES1

Alle voorbije Talkies kan je beluisteren als podcast via Soundcloud of via je favoriete podcast app (Apple Podcast, Spotify).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.