Film Fest Gent treedt buiten de cinemamuren! In samenwerking met verschillende Gentse partners vertoont het festival films in openlucht en op verrassende locaties. Bovendien zal het publiek kunnen genieten van muziek, een live podcast, eten en meer.

FFG Offroad presenteert in mei en juni 2024 drie filmvertoningen, gekozen en georganiseerd door de jongeren van vzw Jong en jeugdhuis Nieuw Gent en de docenten en cursisten NT2 (Nederlands voor Anderstaligen) van CVO. Film Fest Gent Offroad is echter meer dan enkel film: voor de vertoningen kunnen filmliefhebbers zich verwachten aan live podcasts, concerten, workshops of een vrij podium voor lokaal talent. Bovenop de animatie is er (lokaal) eten en drinken verkrijgbaar.

Wim De Witte c Bas Bogaerts
Met Film Fest Gent Offroad willen we film vertonen voor én met Gentenaren. De partners hebben elkaar niet toevallig gevonden. Vzw Jong is met Gentertainment al geruime tijd bezig met talentontwikkeling. Heel wat jongeren willen aan de slag gaan met acteren en daar pikken we graag op in. CVO Gent was erg geïnteresseerd om met de NT2-klassen aan de slag te gaan met film. Niet alleen als extra oefening maar ook voor extra verbinding tussen de cursisten, docenten en andere Gentenaren. Met JH Nieuw Gent kunnen we steunen op een eerdere fijne samenwerking met de openluchtvertoningen van Cool Abdoul (2022) en Patser (2020). Een uniek uitwisselingsproject met Braziliaanse jongeren dit voorjaar, zorgde dat er meteen een interessante invalshoek was.
Wim De Witte Programmadirecteur