De 51ste editie van Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 20 oktober 2024. De deadline voor het insturen van films is 1 juli 2024.

Film indienen

Film Fest Gent is een competitief festival, met als thema de "impact van de muziek op film". Elk jaar dingen een 12-tal langspeelfilms mee naar twee prijzen. De deelnemende films worden bekeken door een internationale professionele jury, die volgende prijzen uitreikt:

* De Grand Prix voor Beste Film
* De Georges Delerue Award voor Beste Muziek (Beste Gebruik van Muziek of Beste Sound Design)

Voor kortfilms is er een internationale competitie (filmduur max. 30 minuten) en een voor Belgische studentenkortfilms (max 30 minuten).

Het 51ste Film Fest Gent zal een ruime selectie films van over de gehele wereld voorstellen. De focus ligt voornamelijk op fictiefilms (lang en kort) en, in mindere mate, op documentaire (met als voornaamste invalshoek muziek of film gelinkte thema's). Animatiefilm komt ook aan bod.

Je kan je film indienen voor de 51ste editie van Film Fest Gent via een persoonlijk MyFFG-account. Log in op je account (of maak er een aan) en klik op het aanmeldingsfomulier via "Mijn film inzenden".

Heb je nog geen MyFFG-account? Maak er dan een aan via deze link en kies als profiel "Filmprofessional".

De betaling van de entry fee zal uw inschrijving vervolledigen.

De deadline voor het indienen van films is ondertussen verstreken.

Een inschrijving is slechts volledig bij betaling van de entry fee.

Belgische Studentencompetitie

De deadline voor Belgische studentenkortfilms (alle films gemaakt aan één van de officiële Belgische filmscholen) is vrijdag 6 september 2024. Stuur je online screener naar eindwerken@filmfestival.be. Er is geen inschrijvingsgeld nodig voor deze studentenaanvragen.