11 22 okt. '22
zaal film Skoop

Film indienen

De 49ste editie van Film Fest Gent loopt van 11 tot en met 22 oktober 2022. De deadline voor het insturen van films is 1 augustus 2022.

Elk jaar stelt het festival zo'n 100 langspeelfilms en 50 kortfilms van over de gehele wereld voor. Alle films worden minstens in een Belgische première voorgesteld. Het festival is een competitief festival, met als thema de impact van muziek op film. Elk jaar dingen een twaalftal (maximum vijftien) langspeelfilms mee naar twee prijzen. De deelnemende films worden bekeken door een internationale professionele jury, die volgende prijzen uitreikt:

  • De Grand Prix voor Beste Film
  • De Georges Delerue Award voor Beste Muziek of Sound Design


De deadline voor Belgische studentenkortfilms (alle films gemaakt aan een van de erkende Belgische filmscholen) is vrijdag 9 september 2022. Stuur een online link naar eindwerken@filmfestival.be. Studenten hoeven ook geen entry fee te betalen.

Voor kortfilms is er een Internationale kortfilmcompetitie (max. 30 minuten) en een voor Belgische studentenkortfilms (max 30 minuten). Bovendien is er ook een niet-competitief programma van internationale kortfilms. Voor deze selectie zijn er geen beperkingen qua herkomst of duur van de film.

Het 49ste Film Fest Gent zal opnieuw een ruime selectie films van over de gehele wereld voorstellen. De focus ligt voornamelijk op fictiefilms (lange en korte) en in mindere mate op documentaire (met als voornaamste invalshoek muziek of filmgerelateerde thema's). Animatiefilm komt ook aan bod.

Indienen voor de 49ste editie van het filmfestival dat in oktober 2022 zal plaatsvinden kan vanaf nu.

Een inschrijving is slechts volledig bij betaling van de entry fee.

Tot 31 mei kan dat aan het voordelige early bird tarief.

  • Entry fee kortfilms (max. 30 minuten) : €20 per titel
  • Entry fee middellange films (31 tem. 69 minuten): €30 per titel
  • Entry fee langspeelfilms (vanaf 70 minuten): €50 per titel

Vanaf 1 juni bedraagt de entry fee:

  • Entry fee kortfilms (max. 30 minuten) : €30 per titel
  • Entry fee middellange films (31 tem. 69 minuten): €40 per titel
  • Entry fee langspeelfilms (vanaf 70 minuten): €75 per titel

Enkel films die niet eerder in België vertoond werden, zullen in aanmerking komen voor een eventuele selectie.

Een email met de beslissing van het programmacomité zal zo snel als mogelijk verstuurd worden naar een door jou opgegeven adres. De inschrijving van een film impliceert de kennis en aanvaarding van het reglement.

Een film indienen kan via het invullen van een inschrijvingsformulier. Hiervoor moet je een eerst een professioneel MyFFG-account aanmaken. Binnen jouw persoonlijke MyFFG vind je vervolgens het inschrijvingsformulier.

Maak een Prof MyFFG-account om je film in te dienen Al een MyFFG-account? Dien je film in

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.