12 23 okt. '21

Awards

Tijdens het festival vallen er heel wat prijzen te winnen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende competities en awards.

Sébastien Lifshitz wint Grand Prix FFG2020

Officiële Competitie

Sinds 1985 organiseert Film Fest Gent een competitie voor langspeelfilms met als insteek de impact van muziek op film. Elk jaar selecteren de programmatoren twaalf tot vijftien films waaruit een internationale jury de winnaar kiest van de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Soundtrack/Sound Design.

World Soundtrack Awards beeldjes

World Soundtrack Awards

De World Soundtrack Awards sluiten traditioneel Film Fest Gent af en eren film- en televisiecomponisten. Tijdens een ceremonie & concert worden de winnaars van de prestigieuze filmmuziekprijzen bekendgemaakt.

Joseph Plateau Honorary Award

Joseph Plateau Honorary Award

De Joseph Plateauprijs - geïnspireerd door de gelijknamige professor en uitvinder van de fenakistiscoop - is voor festivalgasten die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken.

Prijs voor Beste Internationale Kortfilm

Internationale Kortfilmcompetitie

De Prijs voor Beste Internationale Kortfilm wordt sinds 2019 uitgereikt. Zowel fictie, animatie, documentaire als experimentele film, komt in aanmerking voor de prijs.

Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm

Competitie voor Belgische Studentenkortfilms

Sinds 2010 wordt de Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm uitgereikt, een prijs speciaal voor studenten van alle officiële filmscholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Een professionele kortfilmjury beoordeelt de inzendingen.

IMG 6758 druk c Michiel Devijver
© Michiel Devijver

Explore Zone

De Explore Zone jury, samengesteld uit jongeren tussen 18 en 26 jaar, volgt een selectie films voor en door jongeren. Aan het einde van de rit reikt de jury de Explore Award uit.

20 2404 cover

Publieksprijzen

Film Fest Gent is geïnteresseerd in de mening van het publiek. Zo kan je na elke vertoning met je festivalticket je waardering voor de film geven. De publiekslievelingen maken kans op de North Sea Port Publieksprijs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.