09 20 okt. '24
20231011 FFG2023 Martin Corlazzoli COR00509

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op via telefoon of email.

Film Fest Gent

Leeuwstraat 40b
9000 Gent

Tickets +32 9 277 28 00
Onthaal
+32 9 242 80 60
Fax
+32 9 221 90 74

info@filmfestival.be

20231009 FFGENT23 Jeroen Willems 005

Film Fest Gent is gevestigd in Gent en steunt op een vast team van 9 medewerkers. Dichterbij het festival dikt het team aan tot 50 medewerkers en 250 vrijwilligers. FFG heeft een open, informele en op samenwerking en respect gerichte bedrijfscultuur. We denken duurzaam en geloven in de kracht van een divers team.

We helpen je graag. Bekijk de veelgestelde vragen van onze bezoekers.

 • Wanneer vindt het volgende festival plaats?

  De 51ste editie van Film Fest Gent vindt plaats van dinsdag 8 tot en met vrijdag 19 oktober 2024 op verschillende locaties in Gent. De WSA Film Music Days vinden plaats van 15 tot en met 17 oktober 2024.

 • Wanneer wordt het programma van de komende festivaleditie bekendgemaakt?

  Het programma van de komende festivaleditie wordt bekendgemaakt in september 2024.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van het festivalnieuws?

  Je kan je inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief en voor onze festivalnieuwsbrief, of je kan ons volgen via Facebook, Instagram of Twitter.

 • Waar vind ik de programmabrochures van het festival?

  De programmabrochure en deelbrochures zijn vanaf eind september te vinden op alle festivallocaties, bij de toeristische dienst in Gent en in Bibliotheek De Krook. We verspreiden de brochure ook in andere steden. Je kan onze brochures ook online bekijken en je kan ze ook aanvragen. Mis je de brochure ergens? Laat het ons weten op info@filmfestival.be.

 • Vanaf wanneer kan ik tickets kopen voor het festival?

  Het volledige festivalprogramma wordt in september bekendgemaakt. Dan start ook de ticketverkoop op onze website en vanaf dat moment kan je ook tickets kopen aan de Balie Tickets Gent. Tijdens het festival kan je voor kaartverkoop ook terecht bij de festivalkassa's op onze festivallocaties.

  BALIE TICKETS GENT
  Sint-Baafsplein 17
  19/09 - 24/10
  ma - vrij 10:00 - 18:00
  zat 14:00 - 18:00
  (gesloten op zondag)

  FESTIVALKASSA'S - Kinepolis, Studio Skoop, Sphinx, MIRY Concertzaal
  Indien er de dag van een vertoning nog tickets beschikbaar zijn, dan kan je tickets kopen aan de kassa van de locatie waar de film speelt. De kassa's zijn open vanaf 30 minuten voor de aanvang van de vertoning.

 • Is Film Fest Gent rolstoeltoegankelijk?

  Alle festivallocaties zijn geheel of gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, in sommige gevallen met hulp van onze medewerkers.

  Kinepolis - De lift voor minder mobiele bezoekers bevindt zich aan de linkerkant van de hoofdingang van Kinepolis, bij de inrit van de parking. Alle zalen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

  MIRY Concertzaal - De zaal is bereikbaar voor rolstoelgebruikers mits hulp van onze medewerkers.

  Sphinx Cinema - Zaal 1 en 3 zijn makkelijk toegankelijk met een gewone rolstoel (geen elektrische), mits hulp van het personeel. Vooraf een seintje via tickets@filmfestival.be.

  Studio Skoop - De nooduitgang of het hellend vlak aan de ingang is toegankelijk voor bezoekers met een handicap, mits hulp van het personeel (zestal treden). Zaal 2 is niet bereikbaar met een rolstoel, zaal 1 is toegankelijk met een gewone rolstoel (geen elektrische).

  Vooruit - De zalen zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers mits hulp van het personeel. Laat op voorhand iets weten via tickets@filmfestival.be.

 • Ik wil Film Fest Friend worden. Hoe doe ik dit?

  Ben je een filmfanaat, liefhebber van Film Fest Gent en geniet je ervan jouw passie voor filmcultuur en ons festival te delen met anderen? Dan is de formule Film Fest Friend een uitgelezen kans voor jou.

  Jouw voordelen als Film Fest Friend tijdens het festival:

  • Een uitnodiging voor de exclusieve openingsavond en de slotfilm
  • Een all access-pas die je op vertoning toegang verleent tot alle filmvertoningen (inclusief persvertoningen)
  • Een uitnodiging voor onze programmavoorstelling in september
  • Een uitnodiging voor de friends drink waar we samen klinken op het festival

  Film Fest Friend ben je het hele jaar door:

  • Je krijgt korting voor FFG On Tour bij alle deelnemende vertoners
  • Je krijgt gratis toegang tot de FFG Talkies

  Dankzij de steun van de Film Fest Friends kunnen we elk jaar de diversiteit van ons programma verzekeren en jonge, beloftevolle filmmakers een plaats geven op ons festival. Wij nemen dan ook met grote dank jouw naam op in onze programmagids indien je dit wenst.

  Om Film Fest Golden Friend te worden, betaal je voor een heel jaar 350 euro en als duo 650 euro.

  Wens je graag meer informatie over de Film Fest Friends? Aarzel dan niet te mailen naar friends@filmfestival.be of te bellen naar +32 9 242 82 79.

Heb je een andere vraag? Stel ze ons via dit formulier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?