11 22 okt. '22
Hellhole, FFG On Tour

Film Fest Gent On Tour

Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première.

Bas Devos en Patrick Duynslaegher, FFG On Tour

Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de nieuwste films van markante filmmakers. Op alle locaties wordt de film ingeleid door filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker, live of via een vooraf opgenomen video. Je kan de voorstellingen bijwonen in verschillende bioscopen en culturele centra in Vlaanderen en Brussel.

Film Fest Gent On Tour 16.11 | France

Om af te kicken van de 48ste editie van Film Fest Gent kozen we als de On Tour-vertoning van november de festivalfilm France van Bruno Dumont. Met de striemende satire France haalt de Franse relschopper Bruno Dumont scherp uit naar de media, en bij uitbreiding de Franse maatschappij. Ex-Bond girl Léa Seydoux spreidt haar komisch talent tentoon, als een tv-persoonlijkheid die rijk, beroemd maar ongelukkig is. Ontdek deze film in alle deelnemende bioscopen en culturele centra in Vlaanderen.

France Dumont On tour

Film Fest Gent On Tour 21.12 | A Hero

Met A Hero levert regisseur Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman), net als in vele van zijn vorige films, kritiek op de Iraanse maatschappij. Zijn filmheld Rahim wordt een paar dagen uit de gevangenis ontslagen waar hij opgesloten zit, omdat hij een schuld niet kan aflossen. Van die gelegenheid kan Rahim gebruik maken om geld bijeen te zoeken. Het geluk helpt hem een beetje: zijn vriendin vindt een tas met goudstukken. Rahim besluit de stukken terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Een gebaar dat weerklank vindt. Maar is hij wel zo eerlijk als hij pretendeert?

A Hero

Dit zijn de deelnemende cinema’s voor FFG On Tour

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.