11 22 okt. '22
Hellhole, FFG On Tour

Film Fest Gent On Tour

Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première in verschillende bioscopen over Vlaanderen en Brussel. Voor wie zich wil verdiepen is er steeds een Wide Angle die inzoomt op de film, zijn maker en thema's.

Triangle Of Sadnss Tekengebied 1 kopie 13

Film Fest Gent On Tour 27.09 l Triangle of Sadness

Triangle of Sadness is de nieuwste scherpzinnige satire en pijnlijke vingerwijzing van de Zweedse filmmaker Ruben Östlund, die er in mei op het filmfestival van Cannes zijn tweede Gouden Palm mee won. Als geen ander fileert Östlund onze cynische samenleving - gestoeld op klassenverschillen en weet hij de elite in zijn geprivilegieerde ivoren toren oncomfortabel te doen schuifelen. Een frontale aanval op ons kapitalistische systeem en een Gouden Palm-winnaar die het bladgoud van onze maatschappij schraapt.

Wide Angle: Ruben Östlund

 • Essay door Alexander De Man
 • Essay - door Bjorn Gabriëls - in samenwerking met Fantômas
 • Video-essay gecureerd door David Verdeure - in samenwerking met Filmscalpel.com
 • Podcast gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand - in samenwerking met Urgent.FM
 • Interview met Ruben Östlund door Bo Alfaro Decreton

Beluister de Wide Angle podcast over 'Triangle of Sadness' hier

Bas Devos en Patrick Duynslaegher, FFG On Tour

Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de nieuwste films van markante filmmakers. Op alle locaties wordt de film ingeleid door filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker, live of via een vooraf opgenomen video. Je kan de voorstellingen bijwonen in verschillende bioscopen en culturele centra in Vlaanderen en Brussel.

Tickets kan je verkrijgen bij de deelnemende bioscopen.

FFG Wide Angle

Elke maand voorziet Film Fest Gent een Wide Angle bij de On Tour-film. Met dit dossier gaan we dieper in op de film, de maker, de thema's en meer. En dat dankzij teksten in verschillende vormen, door verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast.

Dit zijn de deelnemende cinema’s voor FFG On Tour

Voorbije On Tour-vertoningen (seizoen 2021 - 2022)

Film Fest Gent On Tour 21.06 l Il buco

il buco (it) • het gat (nl)
Het 'gat' uit de titel ziet er niet veel meer uit dan een gat in de grond. Maar in Michelangelo Frammartino's derde film schuilt daaronder wel het Abisso del Bifurto, met zijn bijna 700 meter een van de diepste grotten in Europe. In 1961 besliste een groep speleologen om deze grot in Cherciara di Calabria in kaart te brengen. Dat lijkt een onspectaculair onderwerp, maar Frammartino - die evenzeer oog heeft voor het landelijke Italië - vat het in adembenemende beelden en maakte een uitgebalanceerd, minimalistisch filmgedicht. En dat was geen sinecure in een grot waarvan de wanden nog nooit zijn gestreeld door het daglicht. Cinema in zijn puurste vorm.

Wide Angle: Michelangelo Frammartino

 • Recensie door Patrick Duynslaegher
 • Essay door Anke Brouwers
 • Essay door Bjorn Gabriels - in samenwerking met Fantômas
 • Video-essays - door David Verdeure - in samenwerking met Filmscalpel.com
 • Podcast gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand - in samenwerking met Urgent.FM
Il buco still 2

Film Fest Gent On Tour 17.05 l Tokyo Story

In Yasujirō Ozu's Tokyo Story wonen de gepensioneerde Shukishi en Tomi Hirayama samen met hun jongste, ongehuwde dochter op het Japanse platteland. Als ze besluiten hun kinderen in Tokyo en Osaka op te zoeken, draait het bezoek uit op een teleurstelling. Koichi en Shige blijken zo druk met zichzelf en hun eigen gezin, dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Ontgoocheld reist het echtpaar terug naar huis. Als Tomi onderweg ziek wordt, is het de beurt aan de kinderen om de lange reis af te leggen.

Wide Angle: Yasujirō Ozu

 • Recensie door Patrick Duynslaegher
 • Context door Tim Deschaumes
 • Persoonlijk essay - door Bart Versteirt - in samenwerking met Fantômas
 • Video-essay - door David Verdeure - in samenwerking met Filmscalpel.com
 • Podcast gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand - in samenwerking met Urgent.FM
Tokyo Story still

Film Fest Gent On Tour 19.04 l Vortex

Na zijn uitzinnige films vol seks, drugs en geweld verrast Gaspar Noé met Vortex, een film over liefde in tijden van dementie. En dat volledig in split screen.

Wide Angle: Gaspar Noé

 • Recensie en context door Patrick Duynslaegher en Charlotte Timmermans
 • Literair essay - door Inge Coolsaet - in samenwerking met Fantômas
 • Essay over 'lichaam & geest' in de films van Gaspar Noé - door Sven Hollebeke
 • Video-essay - door David Verdeure - in samenwerking met Filmscalpel.com
 • Podcast gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand - in samenwerking met Urgent.FM
Vortex

Film Fest Gent On Tour 15.03 l A Chiara

Na eerdere vluchtelingen en de Roma in Calabrië belicht te hebben, sluit regisseur Jonas Carpignano zijn trilogie over de Zuid-Italiaanse regio af met een portret van een meisje dat haar vaders dubbelleven ontdekt.

Wide Angle: Jonas Carpignano

 • Recensie en context door Patrick Duynslaegher
 • Literair essay - door Hanne Schelstraete - in samenwerking met Fantômas
 • Video-essay - door Chiara Grizzaffi en Astrid Ardent - in samenwerking met Filmscalpel.com
 • Podcast gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand, inclusief interview met Jonas Carpignano - in samenwerking met Urgent.FM
A Chiara 3

Film Fest Gent On Tour 15.02 l Drive My Car

Voor de On Tour van februari pakt FFG uit met Ryûsuke Hamaguchi's grandioze meesterwerk Drive My Car. De film werd in Cannes bedolven onder de lof en won er ook de prijs voor beste scenario. Drive My Car is gebaseerd op een kortverhaal van Haruki Murakami en volgt een theateracteur en -regisseur die ermee instemt om een stuk op te voeren in Hiroshima. Voor deze gelegenheid krijgt hij een jonge vrouwelijke chauffeur toegewezen die zich voornamelijk stilhoudt.

Wide Angle: Ryûsuke Hamaguchi

 • Recensie en context door Patrick Duynslaegher
 • Murakami & Hamaguchi - Luk Van Haute
 • Literair essay - in samenwerking met Fantômas
 • Podcast gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand - in samenwerking met Urgent.FM
Drive My Car still

Film Fest Gent On Tour 21.12 | A Hero

Met A Hero levert regisseur Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman), net als in vele van zijn vorige films, kritiek op de Iraanse maatschappij. Zijn filmheld Rahim wordt een paar dagen uit de gevangenis ontslagen waar hij opgesloten zit, omdat hij een schuld niet kan aflossen. Van die gelegenheid kan Rahim gebruik maken om geld bijeen te zoeken. Het geluk helpt hem een beetje: zijn vriendin vindt een tas met goudstukken. Rahim besluit de stukken terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Een gebaar dat weerklank vindt. Maar is hij wel zo eerlijk als hij pretendeert?

A Hero

Film Fest Gent On Tour 16.11 | France

Om af te kicken van de 48ste editie van Film Fest Gent kozen we als de On Tour-vertoning van november de festivalfilm France van Bruno Dumont. Met de striemende satire France haalt de Franse relschopper Bruno Dumont scherp uit naar de media, en bij uitbreiding de Franse maatschappij. Ex-Bond girl Léa Seydoux spreidt haar komisch talent tentoon, als een tv-persoonlijkheid die rijk, beroemd maar ongelukkig is. Ontdek deze film in alle deelnemende bioscopen en culturele centra in Vlaanderen.

France Dumont On tour

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.