09 20 okt. '24
Daniel Hart FFG Session

FFG Sessions

Film Fest Gent, da's muziek. Volledig in lijn met dat DNA zijn er de FFG Sessions in samenwerking met KASK & Conservatorium. Om filmmuziek als unieke kunstvorm verder te stimuleren, brengt FFG tijdens deze sessies ervaren componisten en jonge muzikanten samen voor een intieme live performance.
FFG Sessions screengrab

Ervaren componisten stellen tijdens de FFG Sessions zelf hun eigen werk voor en spelen enkele stukken uit hun oeuvre samen met studenten van KASK & Conservatorium. De muziek wordt steeds herschreven voor een klein ensemble en wordt uitgevoerd in MIRY Concertzaal na een hands-on repetitie met de componist. De finale resultaten vind je hieronder.

Marijke foto Bas Bogaerts
“De vrijgevigheid waarmee de internationale componisten hun muziek en kennis delen is hartverwarmend. De FFG Sessions zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de studenten, die optreden naast doorwinterde componisten, en bouwen een inspirerend repertoire van filmmuziek voor kleine ensembles dat we kunnen aanbieden aan conservatoria."
Marijke Vandebuerie Algemeen Directeur FFG

In samenwerking met

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?