La Piscine still1

Wide Angle: Jacques Deray - La piscine

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs. Ontdek onze Wide Angle over La piscine van Jacques Deray en dompel je onder in de wereld van deze regisseur.

Wide Angle: La piscine van Jacques Deray

Met La piscine was regisseur Jacques Deray niet aan zijn proefstuk toe. Met al meerdere misdaadfilms en psychologische thriller op zijn palmares was deze klassieker de film die hem internationale faam bracht.

Het jonge koppel Jean-Paul en Marianne - gespeeld door ex-geliefden Alain Delon en Romy Schneider - gaat er even tussenuit in de villa van een vriend. Samen genieten ze van de zon, het zwembad en elkaar - tot de ex van Marianne, Harry, opdaagt met zijn tienerdochter, Penelope. Harry richt zijn pijlen op Marianne en maakt Jean-Paul het leven zuur. Penelope rebelleert tegen haar vader en zoekt toenadering bij Jean-Paul. Oude en nieuwe frustraties komen bovendrijven en leiden tot moord. Passie, intrige en misdaad vormen de perfecte achtergrond voor een zwoele lenteavond.