09 20 okt. '24
Tokyo Story still

Wide Angle: Yasujiro Ozu

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer. Dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek onze Wide Angle over Tokyo Story van Yasujiro Ozu en dompel je onder in de wereld van de regisseur.
Tokyo story still

Tokyo Story van Yasujirō Ozu

In Yasujirō Ozu's Tokyo Story wonen de gepensioneerde Shukishi en Tomi Hirayama samen met hun jongste, ongehuwde dochter op het Japanse platteland. Als ze besluiten hun kinderen in Tokyo en Osaka op te zoeken, draait het bezoek uit op een teleurstelling. Koichi en Shige blijken zo druk met zichzelf en hun eigen gezin, dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Ontgoocheld reist het echtpaar terug naar huis. Als Tomi onderweg ziek wordt, is het de beurt aan de kinderen om de lange reis af te leggen.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Antonio Verschooris, soundbites door Seppe Destoop. De vierde aflevering van de podcast brengt gasten Tim Deschaumes (Avansa), Bart Versteirt (Fantômas) en Patrick Duynslaegher rond de tafel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?