09 20 okt. '24
Alcarras

Wide Angle: Carla Simón

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer. Dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek hieronder onze Wide Angle over Alcarràs van Carla Simón en waan je helemaal in de zonovergoten velden in Catalonië.
Alcarras still

Alcarràs van Carla Simón

Felix Timmermans schreef ooit "Ik ben maar een arme boer (...), toch is het boerenleven het schoonste leven dat er bestaat". En geef hem maar eens ongelijk wanneer je de zonovergoten velden in het Catalaanse dorpje Alcarràs ziet in de gelijknamige film van Carla Simón. Alleen dreigt daar de boerenfamilie Solé haar boomgaard en thuis te verliezen na er generaties lang perziken te hebben geteeld. Simón is er trouwens zelf opgegroeid, bij haar oom in een familie van perzikentelers en put uit haar eigen jeugdverhalen. Alcarràs, nog maar de tweede langspeler van de cineast, won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn en is een zomers, bitterzoet portret van een familie - en met hen een gehele levenswijze.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Wannes Devogelaere, soundbites door Seppe Destoop. In de achtste aflevering zijn Boet Meijers en Patrick Duynslaegher te gast.

Commitment Hasan poster

Letterboxd-lijst

Samen met de gasten stellen Podcasthosts Tim Maerschand & Bo Alfaro Decreton steeds een lijst films samen die perfect samengaan met de Wide Angle-film. Ontdek de kijklijst op Letterboxd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?