Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek onze Wide Angle over Goodbye Dragon Inn van Tsai Ming-liang en dompel je onder in de wereld van deze bijzondere regisseur.
Goodbye dragon inn 3

Wide Angle: Goodbye Dragon Inn van Tsai Ming-liang

De vaak tot de 'slow cinema' gerekende Taiwanese regisseur Tsai Ming-liang kenmerkt zich vanaf zijn debuutfilm Rebels of the Neon God (1992) al door een quasi-documentaire invalshoek gecombineerd met een trage, contemplatieve cameravoering. Goodbye Dragon Inn (2003) is een melancholische film over de sluiting van een cinema in Taipei. Alles wat zich tijdens een filmvertoning normaal gezien in de marge bevindt, wordt nu onder een vergrootglas gelegd. Van het ratelen van de filmprojector tot de zweetsokken van de bezoeker naast je. Via al die kleinigheden viert de film de collectieve belevenis van filmkijken.

Podcast

In deze Wide Angle Podcast praten Daphné De Weirt, Michael Van Remoortere en Patrick Duynslaegher met host Tim Maerschand over het oeuvre van Tsai Ming-liang en in het bijzonder diens Goodbye, Dragon Inn. De Wide Angle Podcast komt tot stand i.s.m. de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Wannes Devogelaere, soundbites door Seppe Destoop.

The Assassin still

Letterboxd-lijst

Samen met de gasten stellen podcasthosts Tim Maerschand & Bo Alfaro Decreton steeds een lijstje films samen die perfect samengaan met de Wide Angle-film. Ontdek de kijklijst op Letterboxd.