09 20 okt. '24
La double vie de Veronique still 9

Wide Angle: Krzysztof Kieślowski

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek onze Wide Angle over La double vie de Véronique van Krzysztof Kieślowski en dompel je onder in de wereld van deze bijzondere regisseur.
La double vie de Veronique still 8

La double vie de Véronique van Krzysztof Kieślowski

In de jaren 70 studeerde Kieślowski af aan de Poolse filmschool in Łódź (waar onder andere ook Roman Polanski op de schoolbanken zat) en begon hij met het maken van documentaires. Daar bleef het echter niet bij: de Poolse regisseur schakelde over naar fictie waar hij diep filosofische films maakte over de meest innerlijke gedachten en emoties van mensen. La double vie de Véronique, misschien wel het hoogtepunt uit zijn carrière, gaat over de mystieke band tussen de Poolse Weronika en de Franse Véronique.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Wannes Devogelaere, soundbites door Seppe Destoop. In de achtste aflevering zijn Kris Van Heuckelom, Patrick Duynslaegher en Shauni De Gussem te gast.

Mulholland Drive poster

Letterboxd-lijst

Samen met de gasten stellen podcasthosts Tim Maerschand & Bo Alfaro Decreton steeds een lijstje films samen die perfect samengaan met de Wide Angle-film. Ontdek de kijklijst op Letterboxd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?