Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer. Dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek onze Wide Angle over Triangle of Sadness van Ruben Östlund en dompel je onder in de wereld van de regisseur.
Triangle of Sadness

Triangle of Sadness van Ruben Östlund

Triangle of Sadness is de nieuwste scherpzinnige satire en pijnlijke vingerwijzing van de Zweedse filmmaker Ruben Östlund, die er in mei op het filmfestival van Cannes zijn tweede Gouden Palm mee won. Als geen ander fileert Östlund onze cynische samenleving - gestoeld op klassenverschillen en weet hij de elite in zijn geprivilegieerde ivoren toren oncomfortabel te doen schuifelen. Een frontale aanval op ons kapitalistische systeem en een Gouden Palm-winnaar die het bladgoud van onze maatschappij schraapt.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Antonio Verschooris, soundbites door Seppe Destoop. Deze aflevering brengt gasten Alexander De Man en Bjorn Gabriels (Fantômas) rond de tafel.

Interview met Ruben Östlund