09 20 okt. '24
Dream scenario header

Wide Angle: Dream Scenario

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs. Ontdek onze Wide Angle over Dream Scenario van Kristoffer Borgli en dompel je onder in de wereld van deze jonge regisseur en zijn bijzondere ster Nicolas Cage.
Dream scenario

Wide Angle: Dream Scenario van Kristoffer Borgli

De rol van zijn dromen: zo zou je het door Nicolas Cage vertolkte personage Paul Matthews wel kunnen noemen. Hij speelt een kalende, baardige biologieprofessor die bij de verkiezing van Mister Doorsnee losjes zou winnen. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds: hij duikt op in een droom van een van zijn dochters. Vervolgens in die van een ex. Tot hij zelfs figureert in de dromen van miljoenen mensen op aarde die nog nooit van de man gehoord hebben. Dream Scenario is het verfrissend creatieve Engelstalige debuut. van de Noorse regisseur Kristoffer Borgli. Na deze film zijn we het helemaal zeker: voor komedies met een grote hoek af ben je bij Borgli aan het juiste adres.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?