09 20 okt. '24
Un beau matin 6

Wide Angle: Mia Hansen-Løve

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer. Dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek onze Wide Angle over Un beau matin van Mia Hansen-Løve en dompel je onder in de wereld van de regisseur.
Un beau matin 1

Un beau matin van Mia Hansen-Løve

In Un beau matin, haar achtste film, regisseert Mia Hansen-Løve steractrice Léa Seydoux. Un beau matin is het portret van Sandra, een jonge weduwe en moeder, op een transitiepunt in haar leven. Worstelend met de repercussies van de zorg van haar vader, een filosofieprofessor op rust die lijdt aan een zeldzame vorm van dementie, kent ze tegelijk een renaissance in de liefde. Sandra woont samen met haar dochtertje in een kleine Parijse studio en gelooft dat haar liefdesleven voorbij is. Tot ze Clément, een oude vriend, tegen het lijf loopt en een passionele affaire begint.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Antonio Verschooris, soundbites door Seppe Destoop. In de zevende aflevering zijn Joséphine Vandekerckhove, Patrick Duynslaegher en Bart Versteirt (Fantômas) te gast.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?