08 19 okt. '24
The Whale still Darren Aronofsky

Wide Angle: Darren Aronofsky

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek onze Wide Angle over The Whale van Darren Aronofsky en dompel je onder in de wereld van de regisseur.
The whale still 3

The Whale van Darren Aronofsky

Regisseur Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, Black Swan) tekent met The Whale voor een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (Crash, The Mummy Trilogy). Het zowel hartverwarmende als hartverscheurende drama portretteert een vader (Brendan Fraser), een teruggetrokken leraar, die contact probeert te maken met zijn vervreemde tienerdochter, vertolkt door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Verwacht je aan een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Wannes Devogelaere, soundbites door Seppe Destoop. In de negende aflevering zijn Silke Bomberna, Patrick Duynslaegher en Michaël van Remoortere te gast.

Swallow poster 2

Letterboxd-lijst

Samen met de gasten stellen podcasthosts Tim Maerschand & Bo Alfaro Decreton steeds een lijstje films samen die perfect samengaan met de Wide Angle-film. Ontdek de kijklijst op Letterboxd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?