Drive my car

Wide Angle: Ryûsuke Hamaguchi

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer. Dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Ontdek onze Wide Angle over Drive My Car van Ryûsuke Hamaguchi en dompel je onder in de wereld van de regisseur.
DRIVE MY CAR Hidetoshi Nishijima and Toko Miura

Drive My Car van Ryûsuke Hamaguchi

Voor de On Tour van februari pakt FFG uit met Ryûsuke Hamaguchi's grandioze meesterwerk Drive My Car. De film werd in Cannes bedolven onder de lof en won er ook de prijs voor beste scenario. Drive My Car is gebaseerd op een kortverhaal van Haruki Murakami en volgt een theateracteur en -regisseur die ermee instemt om een stuk op te voeren in Hiroshima. Voor deze gelegenheid krijgt hij een jonge vrouwelijke chauffeur toegewezen die zich voornamelijk stilhoudt.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Antonio Verschooris, soundbites door Seppe Destoop. In de eerste aflevering zijn Michaël Van Remoortere, Luk Van Haute en Patrick Duynslaegher te gast.