09 20 okt. '24
Golden eighties still

Wide Angle: Chantal Akerman

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs. Ontdek onze Wide Angle over Golden Eighties van Chantal Akerman en dompel je onder in de wereld van deze regisseuse.

Wide Angle: Golden Eighties van Chantal Akerman

Als koningin van de slow cinema is een pop-musical misschien het laatste genre dat je verwacht van Chantal Akerman. Met de hulp van “Banana split”-zangeres en popsterretje Lio richt Akerman zich op het grote publiek. In Golden Eighties wordt het paleis van de consumptie - een shoppingcentrum - bevolkt door jonge kapsters, verkopers en hun amoureuze dilemma’s. Driehoeksverhoudingen, affaires en oude liefdes kruisen elkaar in dit muzikale hoekje van Brussel.

Deze Film Fest Gent On Tour avant-première van de nieuwe restauratie van Golden Eighties maakt tevens deel uit van de lancering van Avila, present!, in samenwerking met Cinea, Fondation Chantal Akerman en Cinematek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?