11 22 okt. '22
Foto 4 DRII WINTER

Official Competition

Welke films mogen zich de grote winnaars noemen van FFG2022? Eén ding is zeker, je vindt hen in deze scherpzinnige filmselectie van alle genres en stijlen. Onze internationale jury reikt de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Soundtrack of Sound Design uit.

Official Competition?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. In de sectie Competition vind je alle films die meedingen naar de Grand Prix of de Georges Delerue Award.

Ontdek de andere Secties & Tags
official competition award
© Jeroen Willems

Winnaars in de Official Competition

Onder meer regisseurs Gaspar Noé, Paweł Pawlikowski en Clio Barnard mochten al de Grand Prix voor beste film mee naar huis nemen en getalenteerde componisten/muzikanten als Johnny Jewel, Mica Levi en Ruben De Gheselle werden al bekroond met de Georges Delerue Award voor beste soundtrack/beste sounddesign.

Andrea Arnold Joseph Plateau

Awards op FFG

De Grand Prix en de Georges Delerue Award zijn niet de enige mogelijkheden om in de prijzen te vallen op Film Fest Gent. Onze jongerenjury reikt ook nog de Explore Award uit, het publiek bekroont hun favoriete film met de North Sea Port Publieksprijs en gevierde acteurs, regisseurs en componisten worden in de bloemetjes gezet met de Joseph Plateau Honourary Award.

Ontdek de selectie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.