11 22 okt. '22
30142325 26eb 4675 8183 3a35cf77ac03

Ephraim Asili

The Inheritance

Courtisane: Selection 100' - 2020 - Taal: Engels - Formaat: 35mm
Regisseur: Ephraim Asili
Nadat hij bijna tien jaar lang verschillende facetten van de Afrikaanse diaspora – en zijn eigen plaats daarin – exploreerde, wat resulteerde in zijn Diaspora Suite (getoond op het Courtisane festival 2018), maakt Ephraim Asili nu zijn langspeelfilmdebuut met The Inheritance, een verbluffend ensemblewerk dat bijna volledig werd gedraaid in een huis in West-Philadelphia waar een gemeenschap van jonge, zwarte kunstenaars en activisten een collectief vormt.
za 23 okt.
13:30
Sphinx 3

Nadat hij bijna tien jaar lang verschillende facetten van de Afrikaanse diaspora – en zijn eigen plaats daarin – exploreerde, wat resulteerde in zijn Diaspora Suite (getoond op het Courtisane festival 2018), maakt Ephraim Asili nu zijn langspeelfilmdebuut met The Inheritance, een verbluffend ensemblewerk dat bijna volledig werd gedraaid in een huis in West-Philadelphia waar een gemeenschap van jonge, zwarte kunstenaars en activisten een collectief vormt. Een gescript drama waarbij de personages naar een politieke consensus trachten toe te werken – gedeeltelijk gebaseerd op Asili’s eigen ervaringen in een Black liberationist groep en geïnspireerd door Jean-Luc Godards La Chinoise (zie ook Vincent Meesens Juste un mouvement in het FFG-programma) – wordt verweven met een documentaire herinnering aan MOVE, de bevrijdingsgroep uit Philadelphia die in 1985 het slachtoffer werd van een beruchte bomaanslag door de politie. The Inheritance, zwenkend tussen politiek, humor en filosofie, met zwarte auteurs en radicalen in de marges, is een opmerkelijke film over de wereld zoals we die kennen.

In aanwezigheid van Ephraim Asili

Image gallery

30142325 26eb 4675 8183 3a35cf77ac03

Generiek

Regisseur

Ephraim Asili

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

2020

Technische gegevens

Formaat
35mm

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.