09 20 okt. '24
6921cbf8 ea4b 4afa b1fe 1274d00ae963

Sandra Lahire

Plutonium Blonde

16' - 1987
Regisseur: Sandra Lahire
Deze dystopische collage, onderdeel van een trilogie van films over straling, brengt het gebroken narratief van Thelma, een vrouw die aan de monitors werkt in een plutoniumreactor.

Deze dystopische collage, onderdeel van een trilogie van films over straling, brengt het gebroken narratief van Thelma, een vrouw die aan de monitors werkt in een plutoniumreactor. Plutoniumblond, een kleurcode die doorgaans gebruikt wordt bij schoonheidsproducten, wordt de realiteit van het vrouwenlichaam in de chemische fabriek. Doorheen akoestische collages van ontspannen conversaties en kinderslaapliedjes die verstoord worden door de rookwolken van fabrieken en de dreiging van een nucleaire oorlog confronteert Sandra Lahire’s film de kijker met moeilijke vragen omtrent de aangetaste lichamen die een chemische realiteit bewonen en de vrouwelijke identiteit tijdens een dergelijke crisis. (Mariana Sánchez Bueno)

Onlangs gedigitaliseerd en gerestaureerd door Elias Querejeta Zine Eskola (San Sebastian), in het kader van het onderzoeksproject "Their Past is Always Present".

Image gallery

6921cbf8 ea4b 4afa b1fe 1274d00ae963

Generiek

Regisseur

Sandra Lahire

Meer informatie

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1987

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?