11 22 okt. '22
6921cbf8 ea4b 4afa b1fe 1274d00ae963

Sandra Lahire

Plutonium Blonde

Courtisane: Artist in Focus - Sandra Lahire 16' - 1987 - Formaat: Other
Regisseur: Sandra Lahire
Deze dystopische collage, onderdeel van een trilogie van films over straling, brengt het gebroken narratief van Thelma, een vrouw die aan de monitors werkt in een plutoniumreactor.
vr 22 okt.
15:30
Sphinx 3

Deze dystopische collage, onderdeel van een trilogie van films over straling, brengt het gebroken narratief van Thelma, een vrouw die aan de monitors werkt in een plutoniumreactor. Plutoniumblond, een kleurcode die doorgaans gebruikt wordt bij schoonheidsproducten, wordt de realiteit van het vrouwenlichaam in de chemische fabriek. Doorheen akoestische collages van ontspannen conversaties en kinderslaapliedjes die verstoord worden door de rookwolken van fabrieken en de dreiging van een nucleaire oorlog confronteert Sandra Lahire’s film de kijker met moeilijke vragen omtrent de aangetaste lichamen die een chemische realiteit bewonen en de vrouwelijke identiteit tijdens een dergelijke crisis. (Mariana Sánchez Bueno)

Onlangs gedigitaliseerd en gerestaureerd door Elias Querejeta Zine Eskola (San Sebastian), in het kader van het onderzoeksproject "Their Past is Always Present".

Image gallery

6921cbf8 ea4b 4afa b1fe 1274d00ae963

Generiek

Regisseur

Sandra Lahire

Meer informatie

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1987

Technische gegevens

Formaat
Other

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.