11 22 okt. '22
D6227197 3717 4485 8de4 d24694309f92

Dan Graham

Rock My Religion

Courtisane: Artist in Focus - C.W. Winter & Anders Edström 55' - 1983 - Formaat: Digital file
Regisseur: Dan Graham
Cinema zonder het over cinema te hebben. Een non-cinefilie. Van een kunstenaar die gebruikt heeft gemaakt van muziek ter inspiratie van video, theater, essays, glaspaviljoenen en dies meer.
vr 22 okt.
14:00
KASKCinema
Cinema zonder het over cinema te hebben. Een non-cinefilie. Van een kunstenaar die gebruikt heeft gemaakt van muziek ter inspiratie van video, theater, essays, glaspaviljoenen en dies meer. Patti Smith, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, etc. En the Shakers. Een samengaan van voice-over, zingen en roepen, knarsende klanken en overlappende teksten ter suggestie van een genealogie van de rockmuziek en een ambitieuze, niet-noodzakelijke thesis over de oorsprong van de populaire cultuur van Noord-Amerika. Vooral door de vurige omarming van agressieve muziek, lo-fi esthetiek, politieke interesse en freewheeling geschiedschrijving is de video een mijlpaal geworden op het gebied van artists' moving image. Maar het is, mogelijk om dezelfde redenen, een van Grahams minst besproken werken gebleven — ondergewaardeerd en mogelijk verkeerd begrepen door de critici die hem anders bejubelen.

Image gallery

D6227197 3717 4485 8de4 d24694309f92

Generiek

Regisseur

Dan Graham

Meer informatie

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1983

Technische gegevens

Formaat
Digital file

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.