09 20 okt. '24
89d6e2b5 b88e 411a a76e f5608c509454

Morgan Fisher

Picture and Sound Rushes

11' - 1974
Regisseur: Morgan Fisher
Filmschool in 11 minuten. Een hoogtepunt van cinematografische zelfreflexiviteit. Morgan geeft ons de vier toestanden van een film: beeld met klank, beeld zonder klank, klank zonder beeld en de nulverzameling.
Filmschool in 11 minuten. Een hoogtepunt van cinematografische zelfreflexiviteit. Morgan geeft ons de vier toestanden van een film: beeld met klank, beeld zonder klank, klank zonder beeld en de nulverzameling. De film doet denken aan David Fairs advies over gitaarspelen: “Het is vrij gemakkelijk om gitaar te spelen, eens je de wetenschap erachter kent. De hoge noten, de kleine, dunne noten produceren hoge tonen. De grote, dikke noten brengen lage tonen voort. En wanneer je op het gedeelte van de gitaar belandt waar je tokkelt, dan krijg je hoge tonen. En weer naar beneden aan het andere eind. Nu heb je het onder de knie. Dat is alles wat je moet weten. En wanneer je wil dat het snel klinkt, dan moet je snel spelen. En als je traag wil spelen, speel traag. Meer valt er niet te zeggen. Gitaarspelen is makkelijk. Anderen, sommigen, maken zich zorgen over akkoorden enzo, je weet wel. En dat is ook oké. Tuurlijk, er zijn allerlei soorten muziek op deze wereld. Misschien wil je nog iets anders leren als je een bepaald soort muziek speelt. Maar voor wat ik wilde doen – en dat was het mooie ervan – dat kon je leren op een dag.” Aan het werk. (C.W. Winter)

Image gallery

89d6e2b5 b88e 411a a76e f5608c509454

Generiek

Regisseur

Morgan Fisher

Meer informatie

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1974

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?