09 20 okt. '24
325a2e48 6db8 4bcf 8cd5 03de4603e38d

Stefan Kruse Jørgensen

A Lack of Clarity

Editie 2021
22' - 2020 - Taal: Engels
Regisseur: Stefan Kruse Jørgensen
Straatlichten rijten door de nacht van een moderne stad. Slapeloosheid wordt verlicht door een computerscherm in een stedelijke omgeving, waar dag en nacht niet langer van elkaar te onderscheiden zijn. Een nachtelijke tocht door een sterk verlichte en druk bevolkte stad terwijl een filmmaker reflecteert op de wildgroei aan bewakings-technologieën die hem omringen.
Straatlichten rijten door de nacht van een moderne stad. Slapeloosheid wordt verlicht door een computerscherm in een stedelijke omgeving, waar dag en nacht niet langer van elkaar te onderscheiden zijn. Een nachtelijke tocht door een sterk verlichte en druk bevolkte stad terwijl een filmmaker reflecteert op de wildgroei aan bewakings-technologieën die hem omringen. Vertrekpunt zijn de online gevonden beelden van thermische camera’s en de veranderingen die zij teweeg brengen als verlengde van mechanismen van sociale controle; en de evolutie van digitale technologieën die de grenzen van het zichtbare, en dus controleerbare, verleggen tot een ‘surveillance society’.

Image gallery

325a2e48 6db8 4bcf 8cd5 03de4603e38d

Generiek

Regisseur

Stefan Kruse Jørgensen

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Denemarken

Jaar

2020

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?