11 22 okt. '22
9aa82eb7 c03f 4cb8 9457 ca874417558c

Assia Djebar

La Zerda ou les chants de l’oubli (The Zerda or the Songs of Oblivion)

Courtisane: Out of the Shadows 60' - 1982 - Taal: Arabisch, Frans - Formaat: DCP
Regisseur: Assia Djebar
Op vraag van Pathé-Gaumont onderzocht Assia Djebar als historicus enkele oude filmspoelen. Deze bleken afgedankte newsreels te zijn over het dagelijkse leven van de Maghrebi in de kolonies tussen de vroege twintigste eeuw en de Tweede Wereldoorlog.
vr 22 okt.
16:30
KASKCinema
Ondertitels: Duits - Engels

Op vraag van Pathé-Gaumont onderzocht Assia Djebar
als historicus enkele oude filmspoelen. Deze bleken afgedankte newsreels te zijn over het dagelijkse leven van de Maghrebi in de kolonies tussen de vroege twintigste eeuw en de Tweede Wereldoorlog. Uit die koloniale resten verweefde Djebar, samen met dichter Malek Alloula en componist Ahmed Essyad, het beeldmateriaal van de Zerda ceremonie met poëtische voice-overs die de levenservaringen vertellen van inheemse Algerijnen, en “liederen van vergeten” om zo tradities te eren die verdwenen onder het kolonialisme, ook al werden ze onderworpen aan de koloniale blik.

Digitale restauratie door Arsenal – Institute for Film and Video Art.

Met de steun van het Goethe-Institut Brussel.

Image gallery

9aa82eb7 c03f 4cb8 9457 ca874417558c

Generiek

Regisseur

Assia Djebar

Meer informatie

Taal

Arabisch, Frans

Ondertitels

Duits - Engels

Jaar

1982

Technische gegevens

Formaat
DCP

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.