World soundtrack awards
Film Fest Gent - WSA2020 gaat online!

WSA2020 gaat online!

De 20ste verjaardag van de World Soundtrack Awards vieren we online! En daar kan iedereen bij zijn: via een livestream zal je de prijsuitreiking - vanuit Kinepolis Gent - en het concert wereldwijd gratis kunnen volgen. Onze gasten zijn niet van de minsten: Alexandre Desplat - die 5x de #WSAward voor Film Composer of the Year won - en Gabriel Yared - ook eregast bij de allereerste editie van de WSA in 2001 - tekenen present. Ook Michael Abels, Discovery of the Year 2019, komt naar Gent!

Registreer om de livestream op 24 oktober te volgen  

Film Fest Gent - Stil je filmhonger met Film Fest Gent-winnaars

Stil je filmhonger met Film Fest Gent-winnaars

Bij de heropening van de bioscopen staan ‘Monos’ en ‘Öndög’, twee prijswinnaars van Film Fest Gent prominent op de voorgrond. Kom uit je kot en stil naast je huidhonger ook je filmhonger.

Lees meer  

Film Fest Gent - Retrospectieve Classics-parcours op FFG2020: 'Papas Kino ist tot!'

Retrospectieve Classics-parcours op FFG2020: 'Papas Kino ist tot!'

Film Fest Gent laat vandaag de eerste reeks filmtitels voor zijn 47ste coronaproof editie los op de wereld. Binnen het jaarlijks terugkerende retrospectieve Classics-parcours zal film te (her)ontdekken zijn van de Neue Deutsche Welle (1966-1982), ook wel de Duitse 'golden age' genoemd. Tekst en uitleg bij de films door Patrick Duynslaegher vind je hier.

Lees meer  

Film Fest Gent - Film Fest Gent onthult campagnebeeld voor 47ste corona-proof editie

Film Fest Gent onthult campagnebeeld voor 47ste corona-proof editie

Op ruim vier maanden van het festival verwijderd, lost Film Fest Gent het campagnebeeld van zijn 47ste editie: dit jaar gaat het om een dubbelportret van filmicoon Romy Schneider en Duits acteur August Diehl. Zij knipogen naar de focus op Duitse cinema in het festivalprogramma van dit jaar. De festivaleditie in oktober zal er een zijn waarbij de veiligheid voorop zal staan en waarbij rekening zal worden gehouden met de op dat moment geldende maatregelen tegen het coronavirus.

Lees meer  

#FFGENT updates

Online communicatie door Lavagraphics