World soundtrack awards
Kies je dag:
Film Fest Gent - Matthias Schoenaerts sluit 46ste Film Fest Gent af met ‘The Mustang’

Matthias Schoenaerts sluit 46ste Film Fest Gent af met ‘The Mustang’

Op vrijdag 18 oktober 2019 sluit Film Fest Gent af met ‘The Mustang’ van Laure de Clermont-Tonnerre waarin onze eigen Matthias Schoenaerts de hoofdrol vertolkt.

Lees Meer  

Film Fest Gent - 'Les Misérables' opent 46ste Film Fest Gent

'Les Misérables' opent 46ste Film Fest Gent

Film Fest Gent opent zijn 46ste editie met ‘Les Misérables’ van Ladj Ly, die met zijn debuutfilm een daverend debuut maakte in Cannes.

Lees meer  

Film Fest Gent - Koop hier je ticket voor het 19e World Soundtrack Awards Gala

Koop hier je ticket voor het 19e World Soundtrack Awards Gala

De World Soundtrack Awards, 's werelds belangrijkste internationale filmmuziekprijzen, worden dit jaar uitgereikt op vrijdag 18 oktober in Capitole in Gent. Op het programma onder meer tweevoudig Oscar-genomineerd componist Marco Beltrami, de legendarische Poolse componist Krzysztof Penderecki en de vader van de Belgische filmmuziek Frédéric Devreese.

Koop hier je ticket  

Film Fest Gent - Koop hier je ticket voor het Hollywood Nightmares concert

Koop hier je ticket voor het Hollywood Nightmares concert

Tijdens ‘Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores’ bezorgt Brussels Philharmonic, onder begeleiding van Dirk Brossé, je kippenvel met huiveringwekkende filmscores uit iconische films zoals ‘Dracula’, ‘Bride of Frankenstein’ en 'Psycho'.

Koop hier je ticket  

Hulp bij keuzestress

Meer dan 160 films: waar moet je beginnen? Film Fest Gent geeft je een aantal handige selectietools om je keuze uit het programma te kunnen maken.

Secties

Een scherpe selectie van het beste wat de internationale cinema te bieden heeft, met een mix van aanstormend talent en gevestigde auteurs. Een internationale jury geeft twee prijzen weg: de beste film en de beste score, soundtrack of sound design.

Film Fest Gent zet ook internationaal kortfilmtalent in de kijker. De kortfilmjury reikt de Film Fest Gent Best International Short Award ter waarde van € 3.000 uit.

Ontdek in avant-première de grote en belangrijke bioscoopreleases van het najaar. De nodige glitter en glamour wordt verzekerd door de aanwezigheid van sterren en filmmakers.

Film Fest Gent denkt ook aan de kleinsten en allerkleinsten: van knotsgekke animatie over leerrijkke docu's op kindermaat tot betoverende verfilmingen van kinderboeken.

De beste docu's of fictie/docu-hybrides over de meest uiteenlopende muzikanten en muziekstijlen, van een muzikale road trip doorheen Amerika in Elvis  Presley's 1963 Rolls-Royce tot de opkomst en ondergang van de mythische discotempel Studio 54.

Een programma Spaanse kortfilms als onderdeel van de focus op Spaanse cinema.

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Voor zij die op zoek zijn naar het nieuwe, jonge talent: debuutfilms die getuigen van een duidelijke auteursvisie.

Zes films op maat van 65- plussers, geselecteerd uit het programma door vaste gastheer van dienst Roel Van Bambost. Roel leidt elke filmvertoning zelf in en trakteert na de film op koffie en gebak.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Films met holebi- en transgenderthema's, -personages of -sensibiliteit. Vaak ook films die trachten te duiden hoe de veranderende maatschappij haar tolerantie (of gebrek aan) en acceptatie van gays en trans naar het filmdoek vertaalt.

Alle mogelijke documentairestijlen en -technieken komen in deze selectie aan bod, van film- en muziekdocu's tot politieke getuigenissen. Verneem alles (of toch veel) wat je weten wil over Jane Fonda, Poetin, Vivienne Westwood, Ingmar Bergman en Eric Clapton. 

Het beste wat de Belgische cinema te bieden heeft, van noord tot zuid, van debutanten tot veteranen, van tv-fictie tot bioscoopdocumentaires.

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Toon alle films van dit parcours

#FFGENT updates

Online communicatie door Lavagraphics