World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - In Memoriam: Bertrand Tavernier, de strijdlustige übercinefiel

In Memoriam: Bertrand Tavernier, de strijdlustige übercinefiel

Patrick Duynslaegher, curator van de Classics op Film Fest Gent, kent de filmgeschiedenis als zijn broekzak. Ook hij was aangeslagen door het nieuws dat de Franse filmmaker Bertrand Tavernier op 79-jarige leeftijd is overleden. Hij ontmoette de activistische en strijdlustige cinefiel meerdere malen. Duynslaegher kijkt terug op de rijke, gevarieerde carrière van een man die een blijvende indruk heeft gemaakt op meerdere generaties van cinefielen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Film Fest Gent en Courtisane bundelen opnieuw krachten in 2021

Film Fest Gent en Courtisane bundelen opnieuw krachten in 2021

In 2020 kon je al genieten van Pedro Costa's 'Vitalina Varela' op Film Fest Gent dankzij onze samenwerking met Courtisane, maar dit jaar gaan we nog een stap verder. Ter gelegenheid van de 20ste editie van Courtisane festival, zal Film Fest Gent het volledige programma van het festival onderdak bieden. Hou alvast 20 tot en met 24 oktober in je agenda vrij voor Courtisane festival tijdens Film Fest Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent - OPEN CALL: ESA New Worlds Film Competition

OPEN CALL: ESA New Worlds Film Competition

Vergeet 'Gravity', '2001: A Space Odyssey', 'Interstellar' of 'The Martian'. Dankzij de Europese Ruimtevaartorganisatie (European Space Agency, ESA) maak jij misschien je eigen film over ruimte-exploratie! Samen met zes filmfestivals, waaronder Film Fest Gent, organiseert ESA een open call waarin het scenaristen uitnodigt om hun kortfilmideeën voor te stellen.

Pitch jouw idee  

Film Fest Gent - Berlijnse Gouden Beer voor Radu Jude en Vlaamse kortfilm

Berlijnse Gouden Beer voor Radu Jude en Vlaamse kortfilm

De Roemeense filmmaker Radu Jude is de winnaar van de Gouden Beer op de jongste Berlinale dankzij zijn opzienbarende film 'Bad Luck Banging or Loony Porn. Er was ook een Vlaamse triomf! De korte docu 'Nanu Tudor' (My uncle Tudor) van Olga Lucovnicova kan pronken met de Gouden Beer voor de Beste Kortfilm.

Lees meer  

#FFGENT updates

Online communicatie door Wisefools