World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 

Dit was Film Fest Gent 2020!

#FFG2020 was een editie vol emotie, opwinding, ook onzekerheid, maar een die vooral veel soelaas bracht. Bedankt aan alle filmbezoekers en filmtalent die erbij waren. Jullie maakten onze 47ste editie één om nooit meer te vergeten!

Secties

Een eigenzinnige selectie van de crème de la crème van de internationale cinema.

Film Fest Gent zet ook internationaal kortfilmtalent in de kijker. De kortfilmjury reikt de Film Fest Gent Best International Short Award ter waarde van € 5.000 uit.

Veelzijdigheid troef met deze exclusieve avant-premières van de grootste releases. Film Fest Gent rolt de rode loper uit voor bioscoopfilms pur sang én (inter)nationale sterren.

Film Fest Gent denkt ook aan de (aller)kleinsten: van een stop-motion natuurfilm en een avontuurlijke tocht van twee zusjes tot een WOII-film voor de hele familie. Niet te vergeten: de Kidsproof Familiedag.

De Duitse film is meer dan enkel zijn rijke geschiedenis. Film Fest Gent serveert je straffe Duitse kost met films van opwindend nieuw talent en van Berliner Schule-kleppers als Angela Schanelec en Christian Petzold.

Nieuw is de Official Selection, een uitdagende lekkernij van films uit alle hoeken van de wereld. Bij de Masters vind je werken van grote filmauteurs als Tsai Ming-Liang, Abel Ferrara en Hong Sang-soo.

Een cinefiele ontdekkingstocht doorheen een eclectische selectie films van de Masters van morgen.

MOOOV en Film Fest Gent bundelen de krachten om een selectie films aan te bieden die door het coronavirus niet vertoond kon worden op MOOOV Filmfestival.

Een terugblik op iconische carrières van ware artiesten.

Ontdek de eerste twee afleveringen van Red Light (de topserie van en met Carice van Houten en Halina Reijn) en het Belgische talent in de Franse misdaadserie Cheyenne et Lola.

Ontdek de 'verborgen geschiedenis' van de Duitse cinema van de jaren '70.

Muzikale beleving op het festival.

Naar goede gewoonte slaan Vooruit en Film Fest Gent in oktober opnieuw negen dagen lang de handen ineen. Naast een resem uitstekende films, kun je tijdens Film Fest Gent ook voor VIDEODROOM terecht in Vooruit.

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Zes films op maat van 65-plussers, zorgvuldig uit het programma geselecteerd door vaste gastheer Roel Van Bambost. Dit jaar komt de surplus in de vorm van onder meer een koor, Frances McDormand, een Griet Op de Beeck-verfilming en Billie Holiday. Roel leidt elke filmvertoning zelf in.

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Het beste wat de Belgische cinema te bieden heeft, van noord tot zuid, van debutanten tot veteranen, van tv-fictie tot bioscoopdocumentaires.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Voor zij die op zoek zijn naar het nieuwe, jonge talent: debuutfilms die getuigen van een duidelijke auteursvisie.

Films beschikbaar op online.filmfestival.be vanaf 13 oktober.

Films met holebi- en transgenderthema's, -personages of -sensibiliteit. Vaak ook films die trachten te duiden hoe de veranderende maatschappij haar tolerantie (of gebrek aan) en acceptatie van gays en trans naar het filmdoek vertaalt.

Alle mogelijke documentairestijlen en -technieken komen in deze selectie aan bod, van film- en muziekdocu's tot politieke getuigenissen. Verneem alles (of toch veel) wat je weten wil over Jane Fonda, Poetin, Vivienne Westwood, Ingmar Bergman en Eric Clapton. 

Toon alle films van dit parcours

#FFGENT updates

Online communicatie door Wisefools