World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Fest Gent - Volledig programma Film Fest Gent 2020 bekend

Volledig programma Film Fest Gent 2020 bekend

De coronacrisis heeft Film Fest Gent duidelijk niet klein gekregen, getuige het kwalitatieve, gevarieerde en avontuurlijke programma dat voorligt, en gebaseerd is op scherpe keuzes. Het bevat onder meer een revelerende focus op de Duitse cinema en besteedt blijvende aandacht aan kortfilms en aan de genderproblematiek. Dit jaar introduceert het filmfestival een gloednieuwe sectie onder de noemer 'Official Selection: Masters & New Voices'.

Lees meer  

Film Fest Gent - 'Drunk' van Thomas Vinterberg opent 47ste editie Film Fest Gent

'Drunk' van Thomas Vinterberg opent 47ste editie Film Fest Gent

De Deense donkere komedie Drunk van rascineast Thomas Vinterberg zal het startschot geven van de 47ste editie van Film Fest Gent. Met alvast een Cannes-label op zak en een succesvolle wereldpremière in Toronto levert Vinterberg op 13 oktober alvast een openingsfilm van jewelste.

Lees meer  

Film Fest Gent - Belgische 'L'Ennemi' opent Officiële Competitie Film Fest Gent, met daarin ook Gouden Leeuw-winnaar 'Nomadland'

Belgische 'L'Ennemi' opent Officiële Competitie Film Fest Gent, met daarin ook Gouden Leeuw-winnaar 'Nomadland'

De Belgische film L'ennemi, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Waals politicus, opent straks de Officiële Competitie op de 47ste editie van Film Fest Gent. Ook Nomadland, dat afgelopen weekend de Gouden Leeuw won in Venetië en Pedro Costa's Vitalina Varela dingen mee in de competitie voor de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek en Sound Design.

Lees meer  

Film Fest Gent - Dit zijn de genomineerden voor de 20ste World Soundtrack Awards!

Dit zijn de genomineerden voor de 20ste World Soundtrack Awards!

Vol trots kondigt Film Fest Gent de genomineerden aan van zijn wereldvermaarde World Soundtrack Awards, die dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Onder de genomineerden zijn Alexandre Desplat - die dit jaar ook eregast is-, Hildur Guðnadóttir, Thomas Newman, Benjamin Wallfish en John Williams. Hannes De Maeyer, die de muziek componeerde voor Torpedo, is genomineerd in twee categorieën: Public Choice Award en Best Original Score for a Belgian Production.

Maak kennis met alle genomineerden  

Secties

Film Fest Gent zet ook internationaal kortfilmtalent in de kijker. De kortfilmjury reikt de Film Fest Gent Best International Short Award ter waarde van € 5.000 uit.

Veelzijdigheid troef met deze exclusieve avant-premières van de grootste releases. Film Fest Gent rolt de rode loper uit voor bioscoopfilms pur sang én (inter)nationale sterren.

Film Fest Gent denkt ook aan de (aller)kleinsten: van een stop-motion natuurfilm en een avontuurlijke tocht van twee zusjes tot een WOII-film voor de hele familie. Niet te vergeten: de Kidsproof Familiedag.

De Duitse film is meer dan enkel zijn rijke geschiedenis. Film Fest Gent serveert je straffe Duitse kost met films van opwindend nieuw talent en van Berliner Schule-kleppers als Angela Schanelec en Christian Petzold.

Een programma Duitse kortfilms als onderdeel van de focus op Duitse cinema.

Nieuw is de Official Selection, een uitdagende lekkernij van films uit alle hoeken van de wereld. Bij de Masters vind je werken van grote filmauteurs als Tsai Ming-Liang, Abel Ferrara en Hong Sang-soo.

Een cinefiele ontdekkingstocht doorheen een eclectische selectie films van de Masters van morgen.

Ontdek de eerste twee afleveringen van Red Light (de topserie van en met Carice van Houten en Halina Reijn) en het Belgische talent in de Franse misdaadserie Cheyenne et Lola.

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Zes films op maat van 65-plussers, zorgvuldig uit het programma geselecteerd door vaste gastheer Roel Van Bambost. Dit jaar komt de surplus in de vorm van onder meer een koor, Frances McDormand, een Griet Op de Beeck-verfilming en Billie Holiday. Roel leidt elke filmvertoning zelf in.

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Het beste wat de Belgische cinema te bieden heeft, van noord tot zuid, van debutanten tot veteranen, van tv-fictie tot bioscoopdocumentaires.

Voor zij die op zoek zijn naar het nieuwe, jonge talent: debuutfilms die getuigen van een duidelijke auteursvisie.

Films met holebi- en transgenderthema's, -personages of -sensibiliteit. Vaak ook films die trachten te duiden hoe de veranderende maatschappij haar tolerantie (of gebrek aan) en acceptatie van gays en trans naar het filmdoek vertaalt.

Alle mogelijke documentairestijlen en -technieken komen in deze selectie aan bod, van film- en muziekdocu's tot politieke getuigenissen. Verneem alles (of toch veel) wat je weten wil over Jane Fonda, Poetin, Vivienne Westwood, Ingmar Bergman en Eric Clapton. 

Toon alle films van dit parcours

#FFGENT updates

Online communicatie door Wisefools