VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent - Duik in het Film Fest Gent programma!

Duik in het Film Fest Gent programma!

Benieuwd naar de officiële competitie? Of wil je weten welke gasten er afzakken naar Gent? Bekijk het volledige programma voor de 45e editie op de website. Op naar 9 oktober!

Bekijk hier het programma  

Film Fest Gent - Jóhann Jóhannsson wint postuum de hoofdprijs op de 18e World Soundtrack Awards

Jóhann Jóhannsson wint postuum de hoofdprijs op de 18e World Soundtrack Awards

Vanavond werden tijdens het 45e Film Fest Gent voor de 18e keer de World Soundtrack Awards uitgereikt, een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek. De winnaars vanavond waren Jóhann Jóhannsson, Ramin Djawadi, Kendrick Lamar, Rutger Reinders, Tamar-kali, Laurent Eyquem, Logan Nelson en Philippe Sarde, die de Lifetime Achievement Award in ontvangst nam.

lees meer  

Film Fest Gent - Film Fest Gent 2018 kleurt zwart-geel-rood

Film Fest Gent 2018 kleurt zwart-geel-rood

Ook op de 45e editie van het filmfestival viert de Belgische cinema weer hoogtij! Ontdek hier de 10 titels door of met Belgische talent.

Lees Meer   

Film Fest Gent - Film Fest Gent sluit af met 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen

Film Fest Gent sluit af met 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen

Het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen met Timothée Chalamet en Steve Carell wordt de slotfilm van de 45e editie van Film Fest Gent.

koop ticket(s)  

Hulp bij keuzestress

Meer dan 140 films: waar moet je beginnen? Film Fest Gent geeft je een aantal handige selectietools om je keuze uit het programma te kunnen maken.

Secties

Een scherpe selectie van het beste wat de internationale cinema te bieden heeft, met een mix van aanstormend talent en gevestigde auteurs. Een internationale jury geeft twee prijzen weg: de beste film en de beste score, soundtrack of sound design.

Ontdek in avant-première de grote en belangrijke bioscoopreleases van het najaar. De nodige glitter en glamour wordt verzekerd door de aanwezigheid van sterren en filmmakers.

De beste docu's of fictie/docu-hybrides over de meest uiteenlopende muzikanten en muziekstijlen, van een muzikale road trip doorheen Amerika in Elvis  Presley's 1963 Rolls-Royce tot de opkomst en ondergang van de mythische discotempel Studio 54.

In de Competitie voor Belgische Studentenkortfilms maken twee jonge beloftevolle Belgische talenten kans op de Nationale Loterij prijs voor Beste Studentenkortfilm of de ACE Image Factory Publieksprijs.

Film Fest Gent zet ook Europees kortfilmtalent in de kijker. De internationale jury reikt de Film Fest Gent Best European Short Award ter waarde van € 3.000 uit.

Een programma Hongaarse kortfilms als onderdeel van de focus op Hongaarse cinema.

Een selectie van internationale kortfilms

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Zes films op maat van 65- plussers, geselecteerd uit het programma door vaste gastheer van dienst Roel Van Bambost. Roel leidt elke filmvertoning zelf in en trakteert na de film op koffie en gebak.

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Film Fest Gent denkt ook aan de kleinsten en allerkleinsten: van animatie uit Swaziland en een nieuwe film van Kirikou-maker Michel Ocelot tot o.a. betoverende verfilmingen van kinderboeken 'De grote boze vos' en 'Gordon & Paddy'.

Het beste wat de Belgische cinema te bieden heeft, van noord tot zuid, van debutanten tot veteranen, van tv-fictie tot bioscoopdocumentaires.

Voor zij die op zoek zijn naar het nieuwe, jonge talent: debuutfilms die getuigen van een duidelijke auteursvisie.

Films met holebi- en transgenderthema's, -personages of -sensibiliteit. Vaak ook films die trachten te duiden hoe de veranderende maatschappij haar tolerantie (of gebrek aan) en acceptatie van gays en trans naar het filmdoek vertaalt.

Alle mogelijke documentairestijlen en -technieken komen in deze selectie aan bod, van film- en muziekdocu's tot politieke getuigenissen. Verneem alles (of toch veel) wat je weten wil over Jane Fonda, Poetin, Vivienne Westwood, Ingmar Bergman en Eric Clapton. 

Films die spannend, huiveringwekkend, provocerend, confronterend zijn of waar gewoon een hoek af is. Van geïnspireerde genre-oefeningen (Unsane, Bad Times at the El Royale) tot zuivere experimenten (X- the eXploited, Maya Deren).

Toon alle films van dit parcours

#FFGENT updates

'Cold War' van Paweł Pawlikowski en 'High Life' van Claire Denis winnaars van het 45e Film Fest Gent

'Cold War' van Oscarwinnar Paweł Pawlikowski ('Ida' en 'The Summer of Love') is tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekroond met…
'Cold War' van Oscarwinnar Paweł Pawlikowski ('Ida' en 'The Summer of Love') is tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekroond met de…

Educatie op Film Fest Gent: geen drempel te hoog

Er is geen drempel te hoog om film te kijken. Dat draagt Daphné De Weirt, dit jaar verantwoordelijk voor het…
Er is geen drempel te hoog om film te kijken. Dat draagt Daphné De Weirt, dit jaar verantwoordelijk voor het educatieve luik van Film Fest Gent met zich mee nadat…

Explore Zone Jury bekroont 'Mein Bruder heißt Robert und ist ein Idiot'

De jongerenjury van het 45e Film Fest Gent reikte de Explore Zone Award uit aan Philip Grönings drama 'Mein Bruder heißt…
De jongerenjury van het 45e Film Fest Gent reikte de Explore Zone Award uit aan Philip Grönings drama 'Mein Bruder heißt Robert und ist ein Idiot'…

Vooruit wordt even 'Studio 54'

Op 20 oktober kan je om 20u30 nog een laatste festivalfilm meepikken. Vooruit programmeert 'Studio 54' als inzet voor de…
Op 20 oktober kan je om 20u30 nog een laatste festivalfilm meepikken. Vooruit programmeert 'Studio 54' als inzet voor de afterparty van VIDEODROOM. 'Studio…

Bekijk de trailer van onze openingsfilm #Girl

Zin in een meeslepende thriller?

#FFGent goes outer space!

#FFGent goes outer space!

#AGhostStory

Een nieuwe gast voor onze @worldsoundtrackawards! Franse componist Philippe Sarde ontvangt op onze 18 editie de Lifetime Achievement Award.

Een nieuwe gast voor onze @worldsoundtrackawards! Franse componist Philippe Sarde ontvangt op onze 18 editie de Lifetime Achievement Award.

Online communicatie door Lavagraphics