VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Film Fest Gent - Duik in het Film Fest Gent programma!

Duik in het Film Fest Gent programma!

Benieuwd naar de officiële competitie? Of wil je weten welke gasten er afzakken naar Gent? Bekijk het volledige programma voor de 45e editie op de website. Op naar 9 oktober!

Bekijk hier het programma  

Film Fest Gent - 2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey

2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey

Ontdek ook onze muziekprojecten! Tijdens '2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey' word je helemaal in de ruimte gekatapulteerd. Of toch in ruimtefilms. En in ruimtefilmmuziek.

Info & Tickets  

Film Fest Gent - 18e World Soundtrack Awards met Carter Burwell Live in Concert

18e World Soundtrack Awards met Carter Burwell Live in Concert

Ontdek onze muziekprojecten: ode aan de filmmuziek tijdens de World Soundtrack Awards! Carter Burwell komt een nummer uit zijn eigen uitgebreide cataloog dirigeren, Nicholas Britell komt zijn muziek voor 'Moonlight' brengen en Philippe Sarde ontvangt de Lifetime Achievement Award.

Info & Tickets  

Film Fest Gent - VIDEODROOM

VIDEODROOM

Ontdek onze muziekprojecten: Film Fest Gent en Vooruit presenteren VIDEODROOM, een uitdagend programma op het snijvlak tussen muziek, film en visuals. En na de concerten feesten we gewoon door tijdens VIDEODROOM Nightlife.

Info & Tickets  

Hulp bij keuzestress

Meer dan 140 films: waar moet je beginnen? Film Fest Gent geeft je een aantal handige selectietools om je keuze uit het programma te kunnen maken.

Secties

Een scherpe selectie van het beste wat de internationale cinema te bieden heeft, met een mix van aanstormend talent en gevestigde auteurs. Een internationale jury geeft twee prijzen weg: de beste film en de beste score, soundtrack of sound design.

Ontdek in avant-première de grote en belangrijke bioscoopreleases van het najaar. De nodige glitter en glamour wordt verzekerd door de aanwezigheid van sterren en filmmakers.

De beste docu's of fictie/docu-hybrides over de meest uiteenlopende muzikanten en muziekstijlen, van een muzikale road trip doorheen Amerika in Elvis  Presley's 1963 Rolls-Royce tot de opkomst en ondergang van de mythische discotempel Studio 54.

In de Competitie voor Belgische Studentenkortfilms maken twee jonge beloftevolle Belgische talenten kans op de Nationale Loterij prijs voor Beste Studentenkortfilm of de ACE Image Factory Publieksprijs.

Film Fest Gent zet ook Europees kortfilmtalent in de kijker. De internationale jury reikt de Film Fest Gent Best European Short Award ter waarde van € 3.000 uit.

Een programma Hongaarse kortfilms als onderdeel van de focus op Hongaarse cinema.

Een selectie van internationale kortfilms

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Zes films op maat van 65- plussers, geselecteerd uit het programma door vaste gastheer van dienst Roel Van Bambost. Roel leidt elke filmvertoning zelf in en trakteert na de film op koffie en gebak.

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Film Fest Gent denkt ook aan de kleinsten en allerkleinsten: van animatie uit Swaziland en een nieuwe film van Kirikou-maker Michel Ocelot tot o.a. betoverende verfilmingen van kinderboeken 'De grote boze vos' en 'Gordon & Paddy'.

Het beste wat de Belgische cinema te bieden heeft, van noord tot zuid, van debutanten tot veteranen, van tv-fictie tot bioscoopdocumentaires.

Voor zij die op zoek zijn naar het nieuwe, jonge talent: debuutfilms die getuigen van een duidelijke auteursvisie.

Films met holebi- en transgenderthema's, -personages of -sensibiliteit. Vaak ook films die trachten te duiden hoe de veranderende maatschappij haar tolerantie (of gebrek aan) en acceptatie van gays en trans naar het filmdoek vertaalt.

Alle mogelijke documentairestijlen en -technieken komen in deze selectie aan bod, van film- en muziekdocu's tot politieke getuigenissen. Verneem alles (of toch veel) wat je weten wil over Jane Fonda, Poetin, Vivienne Westwood, Ingmar Bergman en Eric Clapton. 

Films die spannend, huiveringwekkend, provocerend, confronterend zijn of waar gewoon een hoek af is. Van geïnspireerde genre-oefeningen (Unsane, Bad Times at the El Royale) tot zuivere experimenten (X- the eXploited, Maya Deren).

Toon alle films van dit parcours

#FFGENT updates

De verborgen tips van Patrick Duynslaegher

Voor de avontuurlijke filmfan heeft Patrick Duynslaegher enkele verborgen tips! Deze festivalfilms zijn unieke filmparels die vaak enkel tijdens Film…
Voor de avontuurlijke filmfan heeft Patrick Duynslaegher enkele verborgen tips! Deze festivalfilms zijn unieke filmparels die vaak enkel tijdens Film Fest Gent op het witte…

Sidder en beef op Midnight Cult

Ook voor (toekomstige) cultfilms is er plaats op het festival. Sterker nog, op deze 45e editie hebben we er een…
Ook voor (toekomstige) cultfilms is er plaats op het festival. Sterker nog, op deze 45e editie hebben we er een volledig parcours aan gewijd! Ben je op zoek naar films die…

Young Critic Patrick Preziosi over 'Cold War': "An Epic in Miniature"

Where a typical facet of film epics is their sprawl, Paweł Pawlikowski’s 'Cold War' chooses instead to go the miniature,…
Where a typical facet of film epics is their sprawl, Paweł Pawlikowski’s 'Cold War' chooses instead to go the miniature, episodic route, delivering a 15-year…

Young Critic Savina Petkova over 'Wildlife'

Brisk honesty in long takes is the main character in actor Paul Dano’s debut feature Wildlife (2018). The anthropomorphised camera…
Brisk honesty in long takes is the main character in actor Paul Dano’s debut feature Wildlife (2018). The anthropomorphised camera is the unnamed sibling in this 1960s…

Bekijk de trailer van onze openingsfilm #Girl

Zin in een meeslepende thriller?

#FFGent goes outer space!

#FFGent goes outer space!

#AGhostStory

Een nieuwe gast voor onze @worldsoundtrackawards! Franse componist Philippe Sarde ontvangt op onze 18 editie de Lifetime Achievement Award.

Een nieuwe gast voor onze @worldsoundtrackawards! Franse componist Philippe Sarde ontvangt op onze 18 editie de Lifetime Achievement Award.

Online communicatie door Lavagraphics