World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Fest Gent - Ontvang de programmabrochure voor FFG2020 in jouw brievenbus

Ontvang de programmabrochure voor FFG2020 in jouw brievenbus

Met de FFG Knack Focus Special programmabrochure heb je het volledige programma van de 47ste editie van Film Fest Gent bij de hand. Vul het onderstaande formulier in en krijg de brochure voor onze coronaproof editie van dit jaar als eerste bij jou thuis in de bus.

Bestel brochure  

Film Fest Gent - Volledig programma Film Fest Gent 2020 bekend

Volledig programma Film Fest Gent 2020 bekend

De coronacrisis heeft Film Fest Gent duidelijk niet klein gekregen, getuige het kwalitatieve, gevarieerde en avontuurlijke programma dat voorligt, en gebaseerd is op scherpe keuzes. Het bevat onder meer een revelerende focus op de Duitse cinema en besteedt blijvende aandacht aan kortfilms en aan de genderproblematiek. Dit jaar introduceert het filmfestival een gloednieuwe sectie onder de noemer 'Official Selection: Masters & New Voices'.

Lees meer  

Film Fest Gent - 'Drunk' van Thomas Vinterberg opent 47ste editie Film Fest Gent

'Drunk' van Thomas Vinterberg opent 47ste editie Film Fest Gent

De Deense donkere komedie Drunk van rascineast Thomas Vinterberg zal het startschot geven van de 47ste editie van Film Fest Gent. Met alvast een Cannes-label op zak en een succesvolle wereldpremière in Toronto levert Vinterberg op 13 oktober alvast een openingsfilm van jewelste.

Lees meer  

Film Fest Gent - Belgische 'L'Ennemi' opent Officiële Competitie Film Fest Gent, met daarin ook Gouden Leeuw-winnaar 'Nomadland'

Belgische 'L'Ennemi' opent Officiële Competitie Film Fest Gent, met daarin ook Gouden Leeuw-winnaar 'Nomadland'

De Belgische film L'ennemi, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Waals politicus, opent straks de Officiële Competitie op de 47ste editie van Film Fest Gent. Ook Nomadland, dat afgelopen weekend de Gouden Leeuw won in Venetië en Pedro Costa's Vitalina Varela dingen mee in de competitie voor de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek en Sound Design.

Lees meer  

Secties

Een eigenzinnige selectie van de crème de la crème van de internationale cinema.

Film Fest Gent zet ook internationaal kortfilmtalent in de kijker. De kortfilmjury reikt de Film Fest Gent Best International Short Award ter waarde van € 5.000 uit.

Veelzijdigheid troef met deze exclusieve avant-premières van de grootste releases. Film Fest Gent rolt de rode loper uit voor bioscoopfilms pur sang én (inter)nationale sterren.

Film Fest Gent denkt ook aan de (aller)kleinsten: van een stop-motion natuurfilm en een avontuurlijke tocht van twee zusjes tot een WOII-film voor de hele familie. Niet te vergeten: de Kidsproof Familiedag.

De Duitse film is meer dan enkel zijn rijke geschiedenis. Film Fest Gent serveert je straffe Duitse kost met films van opwindend nieuw talent en van Berliner Schule-kleppers als Angela Schanelec en Christian Petzold.

Nieuw is de Official Selection, een uitdagende lekkernij van films uit alle hoeken van de wereld. Bij de Masters vind je werken van grote filmauteurs als Tsai Ming-Liang, Abel Ferrara en Hong Sang-soo.

Een cinefiele ontdekkingstocht doorheen een eclectische selectie films van de Masters van morgen.

MOOOV en Film Fest Gent bundelen de krachten om een selectie films aan te bieden die door het coronavirus niet vertoond kon worden op MOOOV Filmfestival.

Een terugblik op iconische carrières van ware artiesten.

Ontdek de eerste twee afleveringen van Red Light (de topserie van en met Carice van Houten en Halina Reijn) en het Belgische talent in de Franse misdaadserie Cheyenne et Lola.

Ontdek de 'verborgen geschiedenis' van de Duitse cinema van de jaren '70.

Muzikale beleving op het festival.

Naar goede gewoonte slaan Vooruit en Film Fest Gent in oktober opnieuw negen dagen lang de handen ineen. Naast een resem uitstekende films, kun je tijdens Film Fest Gent ook voor VIDEODROOM terecht in Vooruit.

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Films met holebi- en transgenderthema's, -personages of -sensibiliteit. Vaak ook films die trachten te duiden hoe de veranderende maatschappij haar tolerantie (of gebrek aan) en acceptatie van gays en trans naar het filmdoek vertaalt.

Voor zij die op zoek zijn naar het nieuwe, jonge talent: debuutfilms die getuigen van een duidelijke auteursvisie.

Alle mogelijke documentairestijlen en -technieken komen in deze selectie aan bod, van film- en muziekdocu's tot politieke getuigenissen. Verneem alles (of toch veel) wat je weten wil over Jane Fonda, Poetin, Vivienne Westwood, Ingmar Bergman en Eric Clapton. 

Het beste wat de Belgische cinema te bieden heeft, van noord tot zuid, van debutanten tot veteranen, van tv-fictie tot bioscoopdocumentaires.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Zes films op maat van 65-plussers, zorgvuldig uit het programma geselecteerd door vaste gastheer Roel Van Bambost. Dit jaar komt de surplus in de vorm van onder meer een koor, Frances McDormand, een Griet Op de Beeck-verfilming en Billie Holiday. Roel leidt elke filmvertoning zelf in.

Toon alle films van dit parcours

#FFGENT updates

Online communicatie door Wisefools