09 20 okt. '24
E3acd710 e69b 41af 8284 d49cbd4f25ce

Andy Warhol, Chuck Wein

My Hustler

79' - 1965
Regisseur: Andy Warhol, Chuck Wein
Met in de hoofdrol de erudiet elegante Harvard student Ed Hood (ook uit Chelsea Girls, Bike Boy en Screen Test #25) en andere Factory regulars: Paul America, Joe "Sugar Plum Fairy" Campbell, Genevieve Charbin en Dorothy Dean. Van midden januari tot april 1966 werd de film, op veler verzoek, elke avond om middernacht vertoond in de Filmmakers' Cinematheque in New York.

Met in de hoofdrol de erudiet elegante Harvard student Ed Hood (ook uit Chelsea Girls, Bike Boy en Screen Test #25) en andere Factory regulars: Paul America, Joe "Sugar Plum Fairy" Campbell, Genevieve Charbin en Dorothy Dean. Van midden januari tot april 1966 werd de film, op veler verzoek, elke avond om middernacht vertoond in de Filmmakers' Cinematheque in New York. En hij liep, bijna onophoudelijk, van de ene New Yorkse bioscoop naar de andere tot eind 1968. De recensies waren vrijwel unaniem negatief: "De film is smerig, gemeen en verachtelijk. Het enige boeiende eraan is een bepaalde vorm en toon van verloedering die bijna te openhartig en meedogenloos is om te geloven." Dergelijke kritieken wakkerden de populariteit van de film alleen maar aan en markeerden, op zijn minst met betrekking op zijn eigen werk, Warhols bijna totale vernietiging van het mechanisme van kunst- en filmkritiek. On-screen en off-screen, een hoogtepunt van zelf-reflexieve komedie. (C.W. Winter)

Filmprint met dank aan MOMA

Image gallery

E3acd710 e69b 41af 8284 d49cbd4f25ce

Generiek

Regisseur

Andy Warhol, Chuck Wein

Meer informatie

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1965

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?