09 20 okt. '24

Female energy

Smoke Sauna Sisterhood Still1 c Ants Tammik Alexandra Film
Nieuws 27 sep. 2023
Ook voor indrukwekkende vrouwelijke portretten en feministische verhalen is er veel plaats op het programma van Film Fest Gent 2023. Verhalen over hoe het is om 'vrouw te zijn' in de wereld, over wat het betekent om te leven in een vrouwelijk lichaam, over vrouwen die worstelen met traditionele gezinsstructuren en vrouwen die strijden tegen onderdrukking.

In Smoke Sauna Sisterhood vertellen verschillende vrouwen ongegeneerd over hun intiemste belevenissen en gevoelens terwijl ze in een sauna zitten. Ze zuiveren letterlijk en figuurlijk zichzelf. In Notre Corps noteert Claire Simon de verhalen die ze hoort en ziet in de afdeling gynaecologie in een Frans ziekenhuis. De serie Draw for Change! laat vrouwelijke cartoonisten uit verschillende continenten aan bod komen en vraagt om problemen als femicide vanuit vrouwelijke weerbaarheid aan te kaarten. Ook de televisiereeks She They Us, net zoals Draw for Change! later op Canvas te zien, verbeeldt hoe mensen op hun - soms activistische manier - streven naar een gelijkwaardigere wereld. In dat vrouwelijk register passen nog titels als How to Have Sex, The Royal Hotel, Blackbird Blackbird Blackberry, Creatura, Inshallah a Boy en Conann.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?