09 20 okt. '24
Dd65828d 9c3e 4415 9a76 db9f9e5f7ece

She They Us

Editie 2023 Serial Madness
Docs Belgian Cinema Today
Zeven mensen delen hun parcours in een maatschappij die niet gemaakt lijkt te zijn voor hun lichamen, werk, welzijn en liefdes. Lichtende voorbeelden voor een wereld die - op weg naar een toekomst van gelijkwaardigheid - nog te vaak in het duister tast.
De docuserie She They Us werpt een licht op mensen die, elk op hun eigen manier, een wereld creëren die meer rekening houdt met hun lichaam, werk, welzijn en liefde. De afleveringen nemen telkens een klinkend kernaspect uit onze levens als leidraad, zoals aanvaarding, protest, wetgeving. Op Film Fest Gent zie je - in wereldpremière - de episodes Veiligheid, met de hyperpopulaire e-sportsjournalist Eefje 'Sjokz' Depoortere en Fatima-Zohra Ait El Maâti, en Ouderschap, met muzikaal toptalent Charlotte Adigéry en rockster van de Europese ruimtevaart Angélique Van Ombergen. Zij gaan stuk voor stuk de confrontatie aan met de vragen waarom de helft van de wereldbevolking veroordeeld is om in angst te leven; en waarom de keuze voor het ouderschap aanvoelt alsof het gepaard moet gaan met het opgeven van carrièremogelijkheden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?