08 19 okt. '24
D6afa3a5 b940 444a 85eb 26b7ec1f8830

Kitty Green

The Royal Hotel

Editie 2023
91' - 2023 - Thriller - Taal: Engels
Regisseur: Kitty Green Componist: Jed Palmer Met: Julia Garner, Jessica Henwick, Herbert Nordrum, Hugo Weaving
Royaal nagelbijten met het zenuwslopende The Royal Hotel en de backpackers die er verzeild raken tussen de onhandelbare cafégangers. Na The Assistant maken regisseur Kitty Green en actrice Julia Garner het je graag weer ongemakkelijk in deze Australische angstdroom.
Met het beklemmende fictiedebuut The Assistant (FFG2020) verdiende de Australische filmmaker Kitty Green vakkundig haar sporen in het thrillergenre. Voor haar volgende wapenfeit, The Royal Hotel, plaatst ze opnieuw actrice Julia Garner onder spanning in een toxische mannencultuur, ditmaal dan wel bijgestaan door Jessica Henwick. Garner en Henwick spelen Amerikaanse vriendinnen die backpackend en blut in Australië tijdelijk werk aannemen in de afgelegen bar van een verdord mijnstadje. Eerder dan met kangoeroes, komen de twee vooral in contact met het lokale cliënteel, zo weggelopen uit de cultklassieker Wake in Fright. Green zet de genreconventies én het geweld op scherp in deze gespierde outback-nachtmerrie geïnspireerd op de documentaire(!) Hotel Coolgardie. Met een rol voor een van ieders favoriete booswichten, Hugo ‘Agent Smith’ Weaving. The Royal Hotel doet je bloed koken en stollen.

Image gallery

D6afa3a5 b940 444a 85eb 26b7ec1f8830

Generiek

Regisseur

Kitty Green

Componist

Jed Palmer

Met

Julia Garner, Jessica Henwick, Herbert Nordrum, Hugo Weaving

Scenario

Kitty Green, Oscar Redding

Cinematograaf

Michael Latham

Monteur

Kasra Rassoulzadegan

Producent

Iain Canning, Kath Shelper, Emile Sherman, Liz Watts

Productiebedrijven

See Saw Films

Distributeur

Universal Pictures USA

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Australië, Verenigd Koninkrijk

Jaar

2023

Filmografie

Kitty Green
Ukraine Is Not a Brothel (2013), The Face of Ukraine: Casting Oksana Baiul (short, 2015), Casting JonBenet (2017), The Assistant (2019), The Royal Hotel (2023)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?