10 21 okt. '23
83cf8cdb 6c7f 42fd bd51 c90871a2169c

Chick Strand

Soft Fiction

Courtisane: Selection 55' - 1979 - Taal: Engels - Formaat: DCP
Regisseur: Chick Strand
Soft Fiction van Chick Strand is een persoonlijke documentaire die de overlevingskracht van de vrouwelijke sensualiteit briljant portretteert.
Soft Fiction van Chick Strand is een persoonlijke documentaire die de overlevingskracht van de vrouwelijke sensualiteit briljant portretteert. De film combineert een documentaire aanpak met een zinnelijk lyrisch expressionisme. Strand richt haar camera op mensen die spreken over hun eigen ervaringen en vat subtiele nuances in gezichtsuitdrukkingen en bewegingen die je in films zelden te zien krijgt. De titel Soft Fiction werkt op verschillende niveaus. Hij roept de zachte lijn op tussen waarheid en fictie die Strands eigen benadering van documentaire kenmerkt en suggereert het idee van softcore fictie, wat past bij de erotische inhoud en stijl van de film. Je vindt zelden een erotische film vanuit een vrouwelijk perspectief dat zowel het narratieve discours als de visuele en auditieve ritmes die de film structureren domineert. Strand blijft in haar briljante, innovatieve persoonlijke documentaires haar thema eren: het bevestigen van de sterke veerkracht van de menselijke geest. (Marsha Kinder / Film Quarterly)

Image gallery

83cf8cdb 6c7f 42fd bd51 c90871a2169c

Generiek

Regisseur

Chick Strand

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1979

Technische gegevens

Formaat
DCP

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.