11 22 okt. '22
F8b1807e fefb 4ff4 b8c1 df28bd525570

Sandra Lahire

Night Dances

Courtisane: Artist in Focus - Sandra Lahire 15' - 1995 - Formaat: Other
Regisseur: Sandra Lahire
De overlapping van licht en donker beeldmateriaal begeleid door een piano zorgt voor een visuele dans die de kijker uitnodigt stil te staan bij de dualiteit van duisternis en helderheid, bij liefde, ziekte, het leven en de dood.
do 21 okt.
14:30
Sphinx 3

“Such coldness, forgetfulness. / So your gestures flake off - /Warm and human, then their pink light / Bleeding and peeling / Through the black amnesias of heaven. / Why am I given / These lamps, these planets / Falling like blessings, like flakes [...]”

Night Dances ontleent zijn titel aan het gedicht van Sylvia Plath dat hierboven wordt geciteerd. De overlapping van licht en donker beeldmateriaal begeleid door een piano zorgt voor een visuele dans die de kijker uitnodigt stil te staan bij de dualiteit van duisternis en helderheid, bij liefde, ziekte, het leven en de dood. De relatie met een moeder en de relatie met een geliefde worden rituelen van herinnering en realiteit, opgeroepen door performance en archief reconstructie. (Mariana Sánchez Bueno)

Onlangs gedigitaliseerd en gerestaureerd door Elias Querejeta Zine Eskola (San Sebastian), in het kader van het onderzoeksproject "Their Past is Always Present".

Image gallery

F8b1807e fefb 4ff4 b8c1 df28bd525570

Generiek

Regisseur

Sandra Lahire

Meer informatie

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1995

Technische gegevens

Formaat
Other

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.