09 20 okt. '24
F8b1807e fefb 4ff4 b8c1 df28bd525570

Sandra Lahire

Night Dances

15' - 1995
Regisseur: Sandra Lahire
De overlapping van licht en donker beeldmateriaal begeleid door een piano zorgt voor een visuele dans die de kijker uitnodigt stil te staan bij de dualiteit van duisternis en helderheid, bij liefde, ziekte, het leven en de dood.

“Such coldness, forgetfulness. / So your gestures flake off - /Warm and human, then their pink light / Bleeding and peeling / Through the black amnesias of heaven. / Why am I given / These lamps, these planets / Falling like blessings, like flakes [...]”

Night Dances ontleent zijn titel aan het gedicht van Sylvia Plath dat hierboven wordt geciteerd. De overlapping van licht en donker beeldmateriaal begeleid door een piano zorgt voor een visuele dans die de kijker uitnodigt stil te staan bij de dualiteit van duisternis en helderheid, bij liefde, ziekte, het leven en de dood. De relatie met een moeder en de relatie met een geliefde worden rituelen van herinnering en realiteit, opgeroepen door performance en archief reconstructie. (Mariana Sánchez Bueno)

Onlangs gedigitaliseerd en gerestaureerd door Elias Querejeta Zine Eskola (San Sebastian), in het kader van het onderzoeksproject "Their Past is Always Present".

Image gallery

F8b1807e fefb 4ff4 b8c1 df28bd525570

Generiek

Regisseur

Sandra Lahire

Meer informatie

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1995

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?