09 20 okt. '24
E5c244f7 4287 4a0c bfdf 8de1a969bb51

100 Years of Disney Animation - A Shorts Celebration (4+)

Editie 2023 Kidsproof
The Walt Disney Company blaast dit jaar 100 kaarsjes uit en dat vraagt om een verjaardagsfeestje voor groot en klein. Duik mee in de kluis van de wereldberoemde droomfabriek voor een unieke selectie filmpjes uit een eeuw aan animatiemagie.
In 1923 verhuisde een jonge tekenaar naar Hollywood om er animatiefilms te maken. Zijn naam: Walt Disney. Het avontuur begon klein, piepklein, met een muisje genaamd Mickey, maar enkele van de meest geliefde personages aller tijden zouden wereldwijd harten veroveren. Een eeuw lang al doen Disneys fantasierijke verhalen jong en oud volop dromen. En het sprookje lijkt nog lang niet afgelopen ... Vier de honderdste verjaardag van het Huis van de Muis met deze vrolijke verzameling shorts voor het hele gezin, live gepresenteerd door Disney. De films komen recht uit de schatkist van The Walt Disney Company naar het grote scherm. Voel de vroege magie van zwart-witklassiekers als Steamboat Willie en ontdek eenzelfde verwondering in Oscarwinnaar Paperman. Lach mee met de grappen en grollen van Donald Duck in Clock Cleaners en Trailer Horn. Wedden dat de prachtige kleuren en muziek van The Old Mill na al die tijd nog steeds betoveren?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?