09 20 okt. '24
IMG 8546 druk c Michiel Devijver 1

In groep naar Film Fest Gent

Niets fijner dan in goed gezelschap genieten van film. Bij Film Fest Gent kan je terecht voor een sfeervolle groepsuitstap met familie, vrienden of je vereniging. De kans is groot dat je binnen onze selectie van meer dan 120 langspeelfilms en 50 kortfilms, de juiste film vindt voor de groep. De talks en Q&A’s met onze filmgasten zorgen voor dat tikkeltje extra beleving en verdieping. In het Film Fest Café kan je terecht voor een drankje, hapje en om gezellig na te praten.
IMG 9026

Een groepsbezoek plannen

Op 19 september 2024 maken we het festivalprogramma bekend en kan je als groep een keuze maken tussen alle filmtitels. Om de keuze te vergemakkelijken, stelt het festival secties en tags samen die de films onderverdelen in soorten (kortfilm, documentaire, officiële selectie,...), thema's (LGBTI+, focus op Korea,...) of delen van het festival (Officiële competitie,...).

Plan je een groepsuitstap met meer dan 50 personen en wil je het bezoek ruim vooraf plannen? Neem dan contact op met tickets@filmfestival.be. We helpen je graag verder. We bekijken graag of er eventueel al voor 19 september een titel kan gekozen en gecommuniceerd worden. Hierbij kunnen we in de mate van het mogelijke thematisch en praktisch rekening houden met de interesses van de leden en aard van de groep en advies geven bij de keuze van de film.

Duik samen dieper in de film

Van de meeste films is er één vertoning die we inleiden of afronden met een Q&A of talk met de regisseur of een andere filmgast. Zo bieden we extra context en verdieping bij de film en de ontwikkeling ervan. Je vindt ze in het programma, gemarkeerd met een microfoontje of met de vermelding ‘GUEST’. Tijdens het festival kan je bijna elke dag genieten van een Film Fest Talkies, de talkshow in het Film Fest Café aan Kinepolis.

Icon rittenkaart 10 zwart

Groepstarieven

Op 19 september start online ticketverkoop en kan je ook terecht bij de balie van Tickets Gent. Raadpleeg hier onze tarieven.

Groepen genieten van een voordeeltarief door gebruik te maken van onze rittenkaarten. Rittenkaarten zijn niet gepersonaliseerd en kunnen dus gedeeld worden in groep. Let op: rittenkaarten zijn geen geldig toegangsbewijs, maar dienen als voucher voor de aankoop van tickets. Filmtickets kunnen online of aan de kassa geboekt worden met de rittenkaartcode, tot het krediet van de rittenkaart opgebruikt is. Rittenkaarten kunnen niet gebruikt worden voor de openingsfilm, slotfilm, concerten, Videodroom of speciale evenementen.

5-rittenkaart: € 50 (€ 10 per ticket, ook voor voorstellingen tussen 18:00 en 22:00)
10-rittenkaart: € 85 (€ 8,5 per ticket, ook voor voorstellingen tussen 18:00 en 22:00)

Grote groepen kunnen voor hun reservatie contact opnemen met tickets@filmfestival.be.

Festivallocaties

Het hart van het festival vind je in en rondom Kinepolis Gent, waar je heel wat films kan meepikken en de sfeer kan opsnuiven in ons Film Fest Café. Film Fest Gent gaat ook door op verschillende locaties in het stadscentrum, zoals Studio Skoop, Sphinx Cinema, Voo?uit en KASKcinema.

20150924 FFGENT15 Jerroen Willems 23

Film Fest Café

Film Fest Café op de Kinepolis-site is het epicentrum van het festival. Iedereen is er welkom, ook groepen. Geniet er in groep van een hapje en een drankje en voel hoe filmliefhebbers na moeilijke jaren eindelijk weer een plaats hebben om samen te komen. Het Film Fest Café zal trouwens meer dan enkel een plek zijn voor drank en spijs. Er vinden heel wat intrigerende gesprekken en events plaats als de Film Fest Gent Talkies.

Ook in Sphinx, Studio Skoop en Vooruit zijn er cafés waar je voor én na de film kan genieten van een drankje en soms kleine gerechten (zie veelgestelde vragen onderaan de pagina).

Schoolvoorstellingen kleuters© Michiel Devijver

Met de klas?

Dat kan, want elke editie is er een boeiende reeks schoolvertoningen. Zowel kleuterklassen, het lager als het middelbaar onderwijs kunnen genieten van films met een extra educatieve insteek. Een enthousiaste presentator leidt steeds de film in. En ook nadien is er een nagesprek op jongerenmaat of activiteit die aansluit bij de film. Per film zorgt FFG voor een handige lesmap zodat er ook in de klas volop voorbereid en nagepraat kan worden.

20171015 Filmfest Gent 2017 Jerroen Willems 018

Maak deel uit van onze Film Fest Friends

Ben je een filmfanaat, liefhebber van Film Fest Gent en geniet je ervan jouw passie voor filmcultuur en ons festival te delen met anderen? Dan is de formule Film Fest Friend een uitgelezen kans voor jou. Met een all access pass geniet je zonder reservatie van alles wat Film Fest Gent te bieden heeft, inclusief vele extra's.

Veelgestelde vragen

  • Waar kunnen we lunchen of dineren?

    In de verschillende cafés op de festivallocaties kan je terecht voor een hapje of drankje.

    Je kan ook terecht in de verschillende festivalrestaurants.

  • Zijn er andere activiteiten in Gent die we kunnen combineren met de film?

    Op de website van VISIT Gent vind je heel wat inspiratie voor een bezoek aan Gent. In de nabijheid van de festivallocaties vind je de musea S.M.A.K., MSK, De Sint-Pietersabdij en Design Museum Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?