10 21 okt. '23
film fest café

Film Fest Café & restaurants

In het Film Fest Café verrijken we je filmbabbels graag met een heerlijk hapje en een breed scala aan drankjes. Bovendien kan je er terecht voor heel wat interessante talks en ontmoetingen. Wil je graag je filmavond uitbreiden met een etentje? Dan hebben we enkele excellente restauranttips voor je!
Film Fest Cafe c Michiel Devijver8

Film Fest Café

De festivalbeleving begint en eindigt niet in de filmzaal. Start je festivaldag al vanaf 09:00 met een koffie & croissant in het gezellige Film Fest Café, de ideale locatie voor een rustpauze tussen vertoningen, spontane ontmoetingen en een fijn nagesprek. Geniet van een lekkere lunch of een heerlijke snack dankzij Greenway. Van 11 tot 21 oktober vormt het Film Fest Café op de festivalsite het kloppende hart van Film Fest Gent.

Praktische info

  • Locatie

    Ter Platen 12, op de Kinepolis-site

  • Openingsuren

    Elke dag (van 11.10 t.e.m. 21.10) → 09:00 - 01:00
    Zo 15.10 → 15:00 - 01:00
    Za 21.10 → 09:00 - 17:00

FFG talkies

Talkies

Geniet elke dag van 12:30 tot 13:30 van een boeiende FFG Talkies, de talkshow van Film Fest Gent. Doorheen het jaar nodigen we maandelijks regisseurs, acteurs of kunstenaars uit voor een inspirerend gesprek over film. Tijdens het festival zijn er dagelijks Talkies met verschillende gasten en diverse hosts.

Datum Onderwerp Gasten/Host

Wo 11.10

Holly

Gasten: Fien Troch (regisseur, scenarist)Host: Patrick Duynslaegher

Do 12.10

Floating with Spirits (in English)

Gasten: Juanita OnzagaHost: Patrick Duynslaegher

Vr 13.10

Belgian Animation Shorts

 

Za 14.10

International Short Film Competition (hosted by Kortfilm.be) (in English)

Host: Bo Alfaro Decreton

Ma 16.10

Here

Gasten: Bas Devos

Di 17.10

Draw for Change (in English)

 

Wo 18.10

Twin Peaks

Gasten: Tsar B & Dijf Sanders

Do 19.10

Cinefilie en filmclubs in Gent

 
Ffg remake 1 min

FFG Merch: Pop-up Shop

Press & Industry office, tegenover het Film Fest Café

Voor zijn 50ste editie liet Film Fest Gent, in samenwerking met studenten Industrieel Productontwerpen van Howest en het Gentse designlabel Volmaakt, merchandiseproducten ontwikkelen uit gebruikte promotiematerialen. Gedateerde vlaggen, roll-updoeken en oud papier beleven een tweede jeugd. Ontdek onze tassen, documenthoezen, bloempotten en notitieboekjes tijdens het festival in onze Pop-up Shop of nu al op de webshop.

Met de steun van

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?