11 22 okt. '22
Film Fest Café - FFG2021 - sfeer

Film Fest Café

We verwelkomen je graag in het Film Fest Café, dé centrale ontmoetingsplaats voor een hapje en een drankje, en voor intrigerende gesprekken en events, zoals de Film Fest Gent Talkies, elke dag van 13:00 tot 14:00. Van 18:00 tot 20:00 wordt er live radio gemaakt door Tumult.fm en daarna volgen dj-sets van de Urgent.fm-dj's. Iedereen is er welkom! Zowel pers, professionals, (inter)nationale gasten als de festivalbezoeker kunnen hier vertoeven voor, tijdens en na de films.

  • Openingsuren

    Elke dag van 11:00 - 01:00.
    Zondag 17.10 van 16:00 - 01:00

Op onze kaart

Een filmavond afsluiten met een verfrissende Omer, genieten van een aperitiefje met HTK Belgian Dry Gin & Double Dutch tonic of een deugddoende babbel met een illy koffie en een Neuhaus-praline, het kan allemaal in het Film Fest Café! Voor het eerst kan je er ook lunchen, dankzij de heerlijke en gezonde fastfood van DJAR of stiekem sneukelen met een stukje taart of bananenbrood van de Gentse sociale biobakkerij Compaan.

Film Fest Gent Talkies: Why We Fight
© Michiel Devijver

FFG Talkies

In het Film Fest Café kun je zo goed als elke namiddag genieten van een intrigerende Film Fest Gent Talkies, de enige echte talkshow van het festival.

Film Fest Café tumult urgent dj
© Johannes De Bruycker

Tumult.fm

elke dag - 18:00-20:00
Ook Tumult.fm, het Gentse cultuurplatform van radiozender Urgent.fm, neemt dit jaar zijn intrek in het Film Fest Café. En ze nemen hun radiostudio mee! Verwacht je aan live radio, filmverslaggeving vanop de eerste rij, eclectische muziek, dj-sets en een blik achter de schermen van Tumult.fm.

Tumult.fm - elke dag - 18:00 tot 20:00
Live Culture Club (Radio 1 & Tumult.fm) - 15.10 - 18:00

Traverser short

Short Film Awards Ceremony

zo 17.10 - 19:00
Op zondag 17 oktober worden om 19:00 de kortfilmprijzen uitgereikt door de internationale kortfilmjury (Jacqueline Lentzou, Pedro Peralta en Meltse Van Coillie). Je komt de winnaars te weten van de International Short Film Competition en de Competition for Belgian Student Shorts.

Wetenschapscafé: De kunst van een goed gesprek

di 19.10 - 19:45
Wetenschapscafés brengen wetenschap in een losse sfeer, tussen pot en pint. In deze speciale editie van het Wetenschapscafé wordt de aandacht gericht op een goed gesprek. Hebben we nog vaak een goed, deugddoend gesprek, waarin je kan vertellen én kan luisteren? Sprekers van dienst zijn Ann De Wilde - trainer-coach in de postgraduaatopleiding Coaching en Begeleidingskunde - en Edward De Vooght, doctoraatstudent wiens onderzoek zich richt op het gebruik en het effect van retorische stijlfiguren in mondelinge politieke communicatie. Gemodereerd door Emma Vanpaemel, mede-oprichter van Mensentaal.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.