Oproep aan jonge filmmakers: maak kans op een intensief filmmuziekbad tijdens Film Fest Gent 2021

composers matchmaking wsa industry
Nieuws 04 aug 2021
Ben jij een jonge filmmaker onder de 36 jaar? Ben je je bewust van de kracht van muziek voor je films, maar vond je nog niet de juiste woordenschat om met je componist tot het uiterste te gaan in jullie creatieve partnership? Laat je dan door Film Fest Gent onderdompelen in een intensief filmmuziekbad tijdens de WSA Film Music Industry Days van 20 t.e.m. 23 oktober.

We nodigen vijf jonge filmmakers uit om samen met compositiestudenten deel te nemen aan ons filmmuziekprogramma. Geïnteresseerde kandidaten moeten ook een filmproject (nog op zoek naar een componist) indienen voor het 3rd Character matchmaking event op Film Fest Gent 2021. Dit matchmaking-project faciliteert ontmoetingen tussen filmmuziekcomponisten en regisseurs die bezig zijn met een filmproject waarvoor nog een componist geselecteerd moet worden en hoopt op deze manier een samenwerking tussen beide partijen tot stand te brengen.

Wil je je kandidatuur insturen of heb je vragen?

zaal sfeer vooruit© Jeroen Willems

De geselecteerde kandidaten hebben toegang tot de muziekevenementen van het festival (masterclasses, seminaries, composer talks, netwerkevenementen) waar ze internationale gasten kunnen ontmoeten. De kandidaten volgen dit programma samen met de studenten van de International Master in Composition for Screen (InMICS), een gezamenlijke masteropleiding voor internationale studenten die als componist voor audiovisuele media willen werken. Samen met de InMICS-studenten krijgen zij de kans om kennis te maken met het vakgebied film en filmmuziek tijdens het InMICS Composers Lab. Een festivalaccreditatie geeft bovendien toegang tot de filmvertoningen van het festival, die ze vanaf 11 oktober op eigen initiatief kunnen bezoeken.

matchmaking composers wsa industry

Voor de 3rd Character-matchmaking kunnen regisseurs hun scenario indienen. Dit scenario mag voor zowel een kort- als langspeelfilm zijn, voor zowel fictie als documentaire. Het filmproject moet reeds financiële steun hebben ontvangen en er mag nog geen componist aan zijn verbonden. Het materiaal wordt vervolgens opgestuurd naar de kandidaat-componisten, die op basis van de visie en verwachtingen van de regisseur enkele demo's zullen maken. De gesprekken zullen doorgaan op vrijdag 22 oktober.

Film Fest Gent biedt de deelnemers:

 • Toegang tot dit uniek programma

 • Ticket voor de concerten Great Greek Composers (vrijdag 22 oktober) en 21st World Soundtrack Awards Ceremony & Concert (zaterdag 23 oktober)

 • Overnachting en ontbijt in het historisch centrum van Gent, 20-24 oktober

 • Lunch aangeboden door het Festival (20-23 oktober)

 • Een volledige accreditatie voor het festival (bruikbaar vanaf 11 oktober)

Deelnemers moeten zelf hun reis naar het festival regelen en staan in voor de meeste avondmaaltijden en andere eventuele kosten.

Kandidaturen moeten ingediend worden voor 1 september, en bevatten:

 • Biografie en foto

 • Contactgegevens

 • Een korte motivatie

 • Technische data sheet van het filmproject voor de 3rd Character-matchmaking

 • Richtlijnen met betrekking tot de intenties en muzikale verwachtingen

 • Het scenario of specifieke scène (geschreven in het Engels) met gemarkeerde passages waarvoor een demo gemaakt kan worden

De geselecteerde kandidaten zullen ten laatste op 13 september per e-mail op de hoogte gesteld worden.

Wil je je kandidatuur insturen of heb je vragen?