09 20 okt. '24

Film Fest Gent-spot op shortlist van Eurobest Awards

Promospot 50ste editie still
Nieuws 22 nov. 2023
De spot van de 50ste verjaardagseditie van Film Fest Gent, geproduceerd door CZAR en geregisseerd door Lionel Goldstein, maakt kans op een Eurobest Award voor Beste Regie in Film Craft. De jaarlijkse Eurobest Awards vieren creatieve en effectieve communicaties in Europa.

Op 21 november kondigde LIONS de shortlists aan voor de 36ste editie van de Eurobest Awards. De afgelopen maand kwamen de professionele jury's bijeen in Londen om 2461 inzendingen uit 34 landen te bekijken en te beoordelen op hun creativiteit. Uiteindelijk stelden zij de shortlists samen voor de prijsuitreiking.

In de sectie ‘Film Craft’ maakt de promospot voor de 50ste editie van Film Fest Gent kans op de award voor Beste Regie. De spot brengt het prille begin van het festival in herinnering, toen op 25 januari 1974 de allereerste editie werd afgetrapt met R.W. Fassbinders Der Händler der vier Jahreszeiten. Geïnspireerd op de droogkomische stijl van de Finse filmmaker Aki Kaurismäki, inclusief diens absurditeiten, verbeeldt de spot het fictieve verhaal van Rainer die werd geboren tijdens de eerste voorstelling.

Het Belgische CZAR overzag de productie van de campagnespot, die geregisseerd werd door Lionel Goldstein. Bezoekers van Film Fest Gent kregen het clipje te zien vóór elke vertoning op de voorbije verjaardagseditie. In dezelfde categorie neemt FFG het op tegen de campagnes van Equal Pay Day (België), Pairi Daeza (Denemarken), Vanish (Verenigd Koninkrijk) en UNHCR (Denemarken). Op maandag 11 december worden de Gold, Silver en Bronze Award winnaars bekendgemaakt. Nieuw voor de Eurobest Awards is dat de uitreiking van de Grand Prix, Special Award en de winnaars in de Eurobest Young Creative Competition live te volgen is online op woensdag 13 december.

Ontdek alle genomineerden in de sectie Film Craft

Bekijk nog eens de spot van de 50ste editie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?