09 20 okt. '24

FFG Offroad - Cidade de Deus

Film Still Cidade de Deus
Nieuws 11 mrt. 2024
Op 11 mei kan je gratis en in open lucht kijken naar Cidade de Deus (City of God), een film van Fernando Meirelles en Kátia Lund. Jeugdhuis Nieuw Gent en vzw Titannick verwelkomen je, samen met het festival, voor deze openluchtvertoning. Plaats van afspraak is de site Tine Hannick in Nieuw Gent. Verwacht je ook aan een voorprogramma met live muziek van lokaal talent en meer!
Openlucht rode loper

FFG Offroad

Film Fest Gent treedt buiten de cinemamuren! In samenwerking met verschillende Gentse partners vertoont het festival films in openlucht en op verrassende locaties. Bovendien zijn de vertoningen ingekleed met muziek, talenten en eten.

“De keuze voor de film was snel gemaakt. In mei ontvangen we in het jeugdhuis een groep Braziliaanse jongeren uit Vila Cruzeiro: één van de meest gewelddadige favela’s van Rio de Janeiro. Hun bezoek kadert in een groter project ‘Gent x Vila Cruzeiro’. De jongeren gaan een hele week samen aan de slag. Zowel onze jongeren als de Brazilianen vinden het een unieke kans om samen deze film te vertonen. De Braziliaanse bezoekers zullen extra context geven bij de film, en dat zal de ervaring van de bezoekers alleen maar intenser maken.”
Brahim El Mansouri Jeugdhuis Nieuw Gent

Praktisch

18:00 21:30 Locatie & toegang

Live podcast - concerten - food & drinks

Filmvertoning - Cidade de Deus

Site Tine Hannick - Nieuw Gent - Gratis

Over de film

Cidade de Deus volgt het leven van twee jongens, Rocket en Lil’ Zé. Hun paden scheiden wanneer Rocket droomt van een carrière als fotograaf, terwijl Lil’ Zé uitgroeit tot een drugsbaron. Door de ogen van Rocket wordt het verhaal verteld over drugs, geweld en de strijd om te overleven in de gevaarlijkste sloppenwijken van Rio de Janeiro, terwijl hij de cyclus van geweld probeert te ontwijken en zijn dromen na te jagen.

Jeugdhuis Nieuw Gent x Vila Cruzeiro

Gent x Vila Cruzeiro

In mei 2024 realiseert Avansa regio Gent met heel wat partners tijdens ‘Gent Jongerenhoofdstad 2024’ een bijzonder project. ‘Gent X Vila Cruzeiro’ brengt vijf jonge Brazilianen uit een van de meest gewelddadige favela’s van Rio de Janeiro naar Gent voor een uitwisseling met de jongeren van Nieuw Gent, Gent Dampoort, Rabot en Ledeberg. De jongeren wisselen verhalen uit, gaan in gesprek over hun leven en gaan samen op zoek naar wat zij nodig hebben om hun toekomst waar te maken. Samen denken ze na over hoe ze hun boodschap op een creatieve manier naar het beleid kunnen brengen. Partners in dit project zijn vzw Minus One, vzw Ocup, vzw Formaat, vzw Jong, vzw Hip Hop Hooray, vzw Jong Gent in Actie, de Centrale en Stad Gent.

Het project Gent x Vila Cruzeiro kan worden gerealiseerd dankzij de steun van Ghent European Youth Capital 2024 en JINT vzw (Erasmus+). De Brazilianen maken de reis naar België dankzij de steun van de Stichting Liedts-Meesen. Peter van het project: Lawrence Liedts.

Logo AVANSA
EYC Logo Kleur
Eu co funded en
Logo jint rgb
Logo Stichting Liedts Meesen
Cool Abdoul 018

Jeugdhuis Nieuw Gent

Jeugdhuis Nieuw Gent

Jeugdhuis Nieuw Gent is een jeugdhuis van Formaat in de Gentse wijk Nieuw Gent. Het jeugdhuis organiseert op donderdag instuifmomenten, op vrijdag zaalvoetbal, in het weekend tal van activiteiten en daarnaast ook een studiowerking en meerdaagse kampen voor kinderen en jongeren. Het zet in op mede-eigenaarschap van kinderen en jongeren in het creëren van een vrijetijdsaanbod en het leggen van linken met andere beleidsdomeinen (cultuur, werk en onderwijs).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?