09 20 okt. '24

FFG Offroad - Binti & Past Lives

Past lives still
Nieuws 14 mrt. 2024
Op 15 juni kan je genieten van twee filmvoorstellingen: Binti en Past Lives. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent (CVO Gent) en Film Fest Gent verwelkomen je in het CVO Gent, Martelaarslaan 13. Tussen de filmvoorstellingen door kan je je aan een vrij podium verwachten, en nog veel meer!
Openlucht rode loper

FFG Offroad

Film Fest Gent treedt buiten de cinemamuren! In samenwerking met verschillende Gentse partners vertoont het festival films in openlucht en op verrassende locaties. Bovendien zal de vertoning worden ingekleed met muziek, talenten en eten.

Praktisch

15:00 18:00 20:00

Filmvertoning - Binti

Vrij podium - Food & Drinks

Filmvertoning - Past Lives

Over de film: Binti

Binti vertelt het verhaal van de 12-jarige Binti die ervan droomt een bekende vlogster te worden. Haar leven neemt echter een onverwachte wending wanneer zij en haar vader Jovial, die oorspronkelijk uit Congo komen, op de vlucht moeten slaan voor de immigratiepolitie omdat ze illegaal in België verblijven. Hierdoor ontmoet ze Elias, met wie ze al snel goede vrienden wordt. Samen bedenken ze het perfecte plan: haar vader moet trouwen met Elias' moeder, zodat ze in België mogen blijven.

Over de film: Past Lives

Past Lives is een hartverwarmend en hartverscheurend verhaal over Nora en Hae Sung. De twee ontmoeten elkaar voor het eerst als kinderen in Zuid-Korea. Hun vriendschap wordt abrupt onderbroken wanneer Nora met haar familie naar Canada verhuist. Jaren later, nu volwassen, kruisen hun paden opnieuw in New York City, waar Nora woont en werkt. Ondanks de jaren en afstand die hen gescheiden hebben, voelen ze onmiddellijk een diepe en onverklaarbare verbinding met elkaar.

IMG20240313114637 1

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?