FFG Offroad - Binti & Past Lives

Past lives still
Nieuws 14 mrt 2024
Op 15 juni kan je genieten van twee filmvoorstellingen: Binti en Past Lives. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent (CVO Gent) en Film Fest Gent verwelkomen je in het CVO Gent, Martelaarslaan 13. Tussen de filmvoorstellingen door kan je je aan een vrij podium verwachten, en nog veel meer!
Openlucht rode loper

FFG Offroad

Film Fest Gent treedt buiten de cinemamuren! In samenwerking met verschillende Gentse partners vertoont het festival films in openlucht en op verrassende locaties. Bovendien zal de vertoning worden ingekleed met muziek, talenten en eten.

In de namiddag om 15:30 kunnen jong en oud genieten van de Vlaamse familiefilm Binti van Frederike Migom. Om 20:00 staat Past Lives op het programma, het regiedebuut van Celine Song dat in oktober op Film Fest Gent in première ging.

Tussen de voorstellingen door kan het publiek genieten van CVO Got Talent en ondertussen ter plaatsen iets eten en drinken.

Voor Past Lives kan je genieten van de kortfilm Nieuwe Stemmen in de Stad van Ekaterina Gardener. Alle deelnemers van de documentaire, studeerden Nederlands aan CVO Gent. De documentaire zal worden ingeleid door regisseur Ekaterina Gardener, componist Yun Huang en acteurs: Katie Bruneel, Qianjing Rebekah Cui, Vincent Pottier, Ihab Hashem, Paola Andrea Enriquez.

Praktisch

15:00 18:00 20:00

15:00 Deuren open

15:30 Filmvertoning - Binti

CVO Got Talent

Food & Drinks

*Zal buiten doorgaan

20:00 Kortfilm Nieuwe Stemmen in de Stad

Past Lives

Over de film: Binti

Binti vertelt het verhaal van de 12-jarige Binti die ervan droomt een bekende vlogster te worden. Haar leven neemt echter een onverwachte wending wanneer zij en haar vader Jovial, die oorspronkelijk uit Congo komen, op de vlucht moeten slaan voor de immigratiepolitie omdat ze illegaal in België verblijven. Hierdoor ontmoet ze Elias, met wie ze al snel goede vrienden wordt. Samen bedenken ze het perfecte plan: haar vader moet trouwen met Elias' moeder, zodat ze in België mogen blijven.

Over de film: Past Lives

Past Lives is een hartverwarmend en hartverscheurend verhaal over Nora en Hae Sung. De twee ontmoeten elkaar voor het eerst als kinderen in Zuid-Korea. Hun vriendschap wordt abrupt onderbroken wanneer Nora met haar familie naar Canada verhuist. Jaren later, nu volwassen, kruisen hun paden opnieuw in New York City, waar Nora woont en werkt. Ondanks de jaren en afstand die hen gescheiden hebben, voelen ze onmiddellijk een diepe en onverklaarbare verbinding met elkaar.

Over de kortfilm: Nieuwe Stemmen in de Stad
Een film van Ekaterina Gardener

Deze kortfilm neemt je mee naar de levendige straten van Gent, waar vijftien nieuwe inwoners uit alle hoeken van de wereld hun integratieverhalen delen. Gedreven door liefde, familie, onderwijs of conflict, hebben ze allemaal hun weg naar deze stad gevonden. Nieuwe Stemmen in de Stad onthult hun diepgewortelde hoop en dromen, en belicht de cruciale rol die taal en talent spelen in het integratieproces. Deze mensen, nu deel van onze gemeenschap, brengen een schat aan ervaringen met zich mee en verrijken de perspectieven binnen Gent. Via theater ontdekken ze hun stem en pleiten ze voor integratie en solidariteit.

Compositie door Yun Huang
Acteurs: Katie Bruneel, Qianjing Rebekah Cui, Vincent Pottier, Ihab Hashem, Paola Andrea Enriquez.

IMG20240313114637 1

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent