11 22 okt. '22
370d6a19 f424 4f9e ab94 5d9215d792e5

Éric Baudelaire

Un film dramatique

Courtisane: Selection 114' - 2019 - Taal: Frans - Formaat: DCP
Regisseur: Éric Baudelaire
Deze film startte in de herfst van 2015 als een documentaire over de nieuwe middelbare school Dora Maar in de Parijse buitenwijk Saint-Denis, maar veranderde door regelmatige filmsessies met de leerlingen in een bruisend collectief project zonder vaste vorm.
za 23 okt.
18:30
Sphinx 3
Ondertitels: Engels

Deze film startte in de herfst van 2015 als een documentaire over de nieuwe middelbare school Dora Maar in de Parijse buitenwijk Saint-Denis, maar veranderde door regelmatige filmsessies met de leerlingen in een bruisend collectief project zonder vaste vorm. Un Film Dramatique is een portret van een diverse groep leerlingen die cruciale jaren van groei doormaken in een tijd van lokale en globale politieke opschudding. Tegelijk is het een film over vriendschap, emancipatie, vertrouwen, spelen en in het bijzonder over de daad van filmmaken voor een generatie die is opgegroeid met selfies en YouTube. De politieke kracht van dit innemende en bedrieglijk eenvoudige werk komt naar voren in kleine, magische gebaren. Naarmate de kinderen groeien en rijper worden, laat het verstrijken van de tijd zich ook impliciet voelen in hun beeldmateriaal dat steeds geavanceerder wordt. Ze zetten moedige stappen richting werk dat er voor hen toe doet, dat antwoorden zoekt op hun vragen en dat zich verhoudt tot hun plaats in de wereld. De film — documentaire noch fictie — stelt iedereen voor een raadsel wat het nu precies is dat de leerlingen, individueel en collectief, aan het maken zijn. Naarmate de tijd hun lichamen en gezamenlijke gesprekken doet veranderen, komen ze niet enkel naar voren als onderwerp van hun film, maar ook van hun eigen leven. (Andréa Picard, TIFF)

In aanwezigheid van Éric Baudelaire, Claire Atherton, Hélène Maes, Guy-Yanis Kodjo en Fatimata Sarr

Met de steun van de Ambassade van Frankrijk in België, in het kader van het EXTRA 2020 programma

Image gallery

370d6a19 f424 4f9e ab94 5d9215d792e5

Generiek

Regisseur

Éric Baudelaire

Meer informatie

Taal

Frans

Ondertitels

Engels

Productielanden

Frankrijk

Jaar

2019

Technische gegevens

Formaat
DCP

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.