09 20 okt. '24
060f98fa 1e99 4d8e 8ad0 44af7dfd151a

David Mingay, David Robinson

Sophisticated Lady

78' - 1989 - Documentaire - Taal: Engels
Regisseur: David Mingay, David Robinson Met: Adelaide Hall, Benny Waters, The Mike Pyne Trio

Adelaide Hall en Benny Waters filmen was zoiets als een mirakel filmen. Zij zijn menselijke tijdmachines die de jaren doorkruisen en die het tijdsverloop overhoop gooien. Adelaide was in 1921 'on Broadway' in een show die l'm Just Wild about Harry moest opstarten. In 1927 werkte zij samen met Duke Ellington bij diens eerste grote opname successen. De jaren die volgden bracht zij het publiek een klassieker als I Can't Give You Anything But Love. Benny Waters gaat nog verder terug in de tijd. Hij was al een beroepsmuzikant In de dagen toen D.W.Griffith bij Biograph werkte en Chaplin de provinciale music halls af­schuimde.

Maar hier zijn ze, in 1989, nog steeds zingend en spelend, met een onmisken­baar gezag, verzekerdheid, ervaring, vitaliteit en charme. Adelaides registers reiken van Diga Diga Do naar de donkere tonen van Ill Wind en de filosofie van When a Woman Loves a Man. Benny's timbre, toon en kracht - zowel op klarinet als op saxofoon, is niet te evenaren. Als zij samen spelen, zoals in Drop Me Off in Harlem en hun onvergetelijke St. Louis Blues, word je naar een andere tijd gevoerd. De uitdaging was te proberen op film iets vast te leggen van de intense fysieke opwinding die deze performers, zelfs op hoge leeftijd, nog kunnen teweegbrengen. (D. Mingay & D. Robinson)

Image gallery

060f98fa 1e99 4d8e 8ad0 44af7dfd151a

Generiek

Regisseur

David Mingay, David Robinson

Met

Adelaide Hall, Benny Waters, The Mike Pyne Trio

Scenario

David Mingay, David Robinson

Cinematograaf

Jack Hazan

Monteur

David Mingay

Niet-originele muziek

Duke Ellington, Harold Arlen

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?