11 22 okt. '22
Af974339 e780 49da be05 59c80e8f9e3f

Rosine Mbakam

Les prières de Delphine

Courtisane: Selection 80' - 2020 - Taal: Frans - Formaat: DCP
Regisseur: Rosine Mbakam
Zoals vele anderen maakt Delphine deel uit van een generatie jonge Afrikaanse vrouwen die worden verpletterd door onze patriarchale samenlevingen en voor wie de westerse seksuele kolonisatie als enige manier om te overleven overblijft. Via haar moed en kracht belicht Delphine deze patronen van dominantie die Afrikaanse vrouwen blijven belagen.
vr 22 okt.
20:00
MIRY
Ondertitels: Engels

Deze film is het portret van Delphine, een jong Kameroens meisje dat na de dood van haar moeder door haar vader werd verwaarloosd en op haar dertiende werd verkracht. Ze belandde in de prostitutie om haarzelf en haar dochter te kunnen onderhouden. Uiteindelijk huwde ze met een Belgische man die drie keer zo oud is als zij, hopend op een beter leven voor haarzelf en haar dochter in Europa. Zeven jaar later is de Europese droom vervlogen en is haar situatie erop achteruitgegaan. Zoals vele anderen maakt Delphine deel uit van een generatie jonge Afrikaanse vrouwen die worden verpletterd door onze patriarchale samenlevingen en voor wie de westerse seksuele kolonisatie als enige manier om te overleven overblijft. Via haar moed en kracht belicht Delphine deze patronen van dominantie die Afrikaanse vrouwen blijven belagen.

In de aanwezigheid van Rosine Mbakam

Image gallery

Af974339 e780 49da be05 59c80e8f9e3f

Generiek

Regisseur

Rosine Mbakam

Meer informatie

Taal

Frans

Ondertitels

Engels

Productielanden

België

Jaar

2020

Technische gegevens

Formaat
DCP

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.