11 22 okt. '22
IMG 6019 druk c Michiel Devijver

VIDEODROOM

VIDEODROOM is de jaarlijkse creatieve dream date tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER: een eigenwijze mengelmoes van eclectische muziek en dito cultcinema. Van 12 oktober tot en met 22 oktober worden unieke audiovisuele voorstellingen en vers gecomponeerde soundtracks bij obscure films voorgesteld. VIDEODROOM 2022 wordt weer een spannende alternatieve trip doorheen de nachten van Film Fest Gent.

VIDEODROOM?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. In de sectie VIDEODROOM vind je alles over de samenwerking tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER.

Ontdek de andere Secties & Tags

Het volledige programma is bekend

Carnival of Souls - Herk Harveys psychologische thriller uit 1962 - zal tijdens VIDEODROOM 2022 voorzien worden van een compleet nieuwe score door het Antwerpse MIAUX. Ook zal je Le Révelateur kunnen herbeleven, een confronterende stille film uit 1986 van Philippe Garrel waar ensemble Bohren & der Club of Gore hun minimalistische doomjazz aan zullen ophangen. Met onder andere Mathilde Fernandez, Promis3 en Use Knife staan er ook een paar opzwepende en visionaire electronica-acts op het programma die elk een unieke visuele show zullen brengen.

Bekijk het volledige VIDEODROOM-programma

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.