09 20 okt. '24

Zomerse cinema in openlucht op de Bijlokesite

200707 hot summer visual 1 1
Nieuws 06 jul. 2020
Film Fest Gent organiseert van 22 tot en met 26 juli een reeks gratis filmvertoningen in openlucht onder de noemer 'Hot Summer'. We doen dat in de heerlijke binnentuin van de Gentse Bijlokesite. Zo trapt Film Fest Gent meteen ook het zomerfestival BIJLOKE WONDERLAND op gang.

5x filmvertoningen in openlucht

In de maand juli vertoont het festival een reeks gratis filmvoorstellingen op groot scherm in open lucht.

Wim De Witte, programmadirecteur van Film Fest Gent: "Nadat we onze filmvertoningen tijdens het jaar geschrapt zagen, zoals zovele andere culturele evenementen, zijn we nu enorm blij dat we deze zomer mensen weer het plezier kunnen geven van samen een film op groot scherm te bekijken. Zo draaien we bovendien proef voor de coronaproof editie van Film Fest Gent 2020 in het najaar."

Programma 'Hot Summer'

Een overzicht van de zomerprogrammatie, speeldata en registratie, vind je ook hier.

BIJLOKE WONDERLAND

Film Fest Gent organiseert de filmvertoningen in het kader van het zomerfestival BIJLOKE WONDERLAND. Dat is een intiem en coronaproof zomerfestival in de heerlijke binnentuin van De Bijloke. Film, jazz, klassieke en hedendaagse muziek, muziektheater, piano op zondagochtend, literatuur, familievoorstellingen, lezingen: de Gentse cultuurspelers staan te trappelen om mensen weer te laten genieten van cultuur, van verwondering en van elkaar.

BIJLOKE WONDERLAND is een initiatief van het Gentse Muziekcentrum De Bijloke en LOD muziektheater, in samenwerking met partners van de Bijlokesite (SPECTRA, STAM, Studio Orka, Jazzlab, Symfonieorkest Vlaanderen) en van buitenaf (Paard van Troje, e.a.). Ook Film Fest Gent heeft zich verbonden aan het initiatief.

BIJLOKE WONDERLAND krijgt steun van de Stad Gent. Meer info omtrent dit festival en de filmvertoningen van Film Fest Gent zijn te vinden op www.bijlokewonderland.be.

Praktisch

'Hot Summer' van Film Fest Gent loopt van 22 tot en met 26 juli op de Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent.

Gelieve ten laatste om 21:30 aanwezig te zijn. De filmvoorstellingen starten om 21:45 (na zonsondergang). De site opent de deuren om 20:30. Graag willen we je nog laten weten dat er op de Bijlokesite de mogelijkheid zal zijn om in de Wonderland zomerbar een drankje en/of huisbereide 'movie snacks' te kopen.

Veiligheid staat uiteraard nog steeds centraal en om dit allemaal coronaproof te laten verlopen, respecteren we een maximum van 200 bezoekers. Hier ook nog een overzicht van de verdere praktische info:

  • Vergeet uw ticket niet.
  • De Wonderland zomerbar is open vanaf 20:30.
  • De filmvertoningen vinden plaats in de openlucht. Zorg dus voor aangepaste kledij bij slecht weer.
  • Volg steeds het circulatieplan, de geldende maatregelen en de aanwijzingen van het personeel strikt op.
  • Het dragen van een mondmasker op momenten van circulatie is verplicht.
  • Mensen die ziek zijn, mogen niet deelnemen aan evenementen. Mensen die in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonden of ziek waren, mogen niet deelnemen aan evenementen.
  • Bij het binnenkomen of na iets te hebben gedronken in de zomerbar kan je plaats nemen op de tribune. De tickets zijn ongenummerd, het zaalpersoneel zal je een plaats aanwijzen. We hopen op jullie begrip dat je enkel in een bubbel van 1 of 2 personen kan zitten om naar de film te kijken. Als je met een grotere groep komt, zal het zaalpersoneel jullie vragen op te splitsen. In de zomerbar kan je volgens de geldende maatregelen voor de horeca wel in een grotere bubbel samen zitten.
  • Eens je op de tribune zit om naar de film te kijken is het niet meer toegelaten deze nog te verlaten. Kom dus tijdig om nog een drankje te nuttigen in de zomerbar en ga voor het begin van de voorstelling naar het toilet.

Kan je niet komen? Annuleer hier je tickets

Alle voorstellingen waren in een mum van tijd volzet! Indien je door omstandigheden toch verstek moet geven, laat ons dit dan weten via deze link. Zo geef je iemand anders de kans er toch nog bij te zijn.

De projectie van deze films wordt mogelijk gemaakt dankzij Barco / Cinionic.

Tags

Hot Summer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?